La Poste accelererar på el, även med sina privata tjänsteleverantörer

Postlastbil © © Lionel Allorge

Den offentliga koncernen kommer att investera 600 miljoner euro för att förnya sin flotta och fortsätta sitt miljöarbete.

La Poste kommer att arbeta hårt för att uppnå sitt mål att minska koldioxidutsläppen vid transporter av post och paket.

200 miljoner euro för att ersätta 8 000 nyttofordon

Den offentliga gruppen kommer verkligen att investera 600 miljoner euro för detta, med ambitionen att fördubbla antalet elfordon på vägarna i Frankrike till 2025.

Inledningsvis kommer 200 miljoner euro att avsättas under de kommande tre åren för inköp av 8 000 lätta nyttofordon med ren framdrivning samt 1 000 elektriska lastcyklar som kommer att utrusta brevbärare i stan för distribution.

La Poste vill att en av två leveranser som hanteras av dess tjänster inom tre år ska vara helt koldioxidfria, och höjer detta mål till 100 % i storstäder jämfört med 16 % idag.

Philippe Dorge, tjänstepostpaketchef för La Poste, tvekar inte att ange att 2025 kommer antalet elfordon att ha överstigit antalet termiska fordon i hela parken som ägs av distributionsgruppen.

Detta beslut är ett steg i rätt riktning, med den ständigt ökande tillväxten av e-handel och postorderförsäljning. Transport av paket utgör nu La Postes huvudverksamhet, långt före posttransporten, som minskar från år till år.

Ett mål på 50 % av de körda kilometerna med rena fordon

La Poste vill också uppmuntra sina underleverantörer att vidta samma åtgärder och kommer att stödja dem i en andra fas av denna investeringsplan för ett belopp på 400 miljoner euro.

Distributionsgruppen siktar här på att ersätta de 5 000 lastbilar som transporterar post och paket till Frankrikes fyra hörn, varav de flesta tillhör privata företag, med renare modeller.

La Poste vill inte begränsa sina partners och dess lika ambitiösa mål är dock längre avlägsen med en deadline som denna tid är satt till 2030. Det börsnoterade företaget önskar att 50 % av de körda kilometerna i Frankrike ska uppnås tack vare låga koldioxidutsläpp. för att minska transporternas miljöpåverkan.

Om samma ämne:
Arrivals elbussar kommer snart ut på Europavägarna

Källa: Frankrike info

Relaterade Artiklar

Back to top button