Kultserien Babylon 5 får en omstart på The CW

Babylon 5 © TNT

Du kommer att ta en ny serie rymdopera och, så länge du gör det, en starta om ? Hur som helst, The CW bör snart erbjuda en ny version av Babylon 5en av de bästa serierna i sitt slag.

Särskilt fokuserad på diplomati verkar kultserien av TNT vara en ganska logisk klient för en starta om.

Läs också:
The Witcher: Netflix tillkännager en säsong 3, ytterligare en animerad film och en familjeserie

Babylon 5 : en omstart med den ursprungliga skaparen

När man tänker på “klassisk rymdoperaserie”, namn som stjärnvandring Var Battlestar Galactica (som snart kommer att ha en ny version) kommer ofta att tänka på först. Men det vore orättvist att glömma Babylon 5. Under 5 säsonger och framför allt flera tv-filmer, från 1993, signerade serien Joe Michael Straczynski (som då var medskapande Sense8 med Wachowskis) märkte många tittare. Det är därför inte riktigt förvånande att lära sig idag av mängd ett starta om skulle vara under uppbyggnad.

Den ursprungliga skaparen skulle skriva och producera, medan Warner Bros. TV förväntas också vara tillbaka för att producera projektet. Den här gången skulle The CW vara värd för showen. Det återstår att hoppas att kanalen, ofta van vid ganska lätta produktioner och främst riktar sig till en tonårspublik, kommer att ge sig själv medlen.

Läs också:
Netflix avslöjar krediter och förhandsvisningar för Cowboy Bebop, The Sandman, Arcane och mer

En ny version som “börjar från noll”

Handlingen av Babylon 5 äger rum i den diplomatiska rymdstationen med samma namn i en neutral zon av rymden. Framför allt handlar det om att följa flera mänskliga befälhavare som försöker hålla freden mellan olika utomjordiska raser, samtidigt som ett större hot verkar vara på väg.

På gjutningssidan, Babylon 5 bars särskilt av Bruce Boxleitner, Claudia Christian, Mira Furlan, Jerry Doyle och Richard Briggs. Men normalt sett bör de inte vara en del av den här nya versionen.

Källa: mängd

Relaterade Artiklar

Back to top button