Kultrymdvästern Firefly anländer äntligen till SVoD, på Disney+

Firefly © Fox

Till sist. I flera år har fans ropat efter hans ankomst på en SVoD-plattform
, eldfluga landar idag på Disney+.

Det perfekta tillfället att (åter)upptäcka Joss Whedons kultrymdopera nästan förstörd av Fox.

eldfluga : äntligen en plats att gå ombord på Serenity

Om vi ​​på Clubic var tvungna att skapa ett urval av de bästa serierna av rymdopera (vilket kommer att hända om några dagar, lyckan gör det bra), eldfluga skulle tyst stå på pallen. Men, som vi noterade i vår recension, har Fox-serien hittills varit svår att få tag på. Äntligen, tills idag, sedan Disney + hade den goda idén att äntligen erbjuda serien till sin katalog.

Består av 14 avsnitt (och den avslutande filmen Lugnsom finns på… Prime Video ), eldfluga är en av de första skapelserna av Joss Whedon (buffy, hämnare…). Om mannen sedan dess har fördömts av flera kvinnor för sitt beteende på vissa skott, kvarstår faktum att showen som framförts av Nathan Fillon, Gina Torres, Morena Baccarin, Alan Tudyk eller till och med Adam Baldwin förtjänar att ses.

I stort sett följer handlingen en besättning som multiplicerar ströjobb som inte alltid är lagliga för att överleva och undkomma makten på plats. Full av hjärta, dialoger och minnesvärda passager såväl som karaktärer som är mer förtjusande än varandra, eldfluga är en serie att se, helt enkelt.

Källa: Disney+

Relaterade Artiklar

Back to top button