Kul fakta: det är därför McDonald’s Cola smakar annorlunda

Det är många som åtminstone en gång har tänkt att en drink kan ha olika smak beroende på var den serveras. Särskilt i det specifika fallet Koks av McDonalds. Många av hans kunder säger att den berömda läsken de beställde smakar bättre än någon annanstans.

Låt oss ta reda på varför smaken är annorlunda

Användaren av Tick ​​tack och tidigare McDonald’s-anställda @evilglitterqueen (alias Michael) avslöjade i en video att sugrören från den berömda snabbmatskedjan har specifika dimensioner, låta fler läskbubblor träffa tungan det ögonblick du dricker.

”Jag jobbade på McDonald’s och lärde mig mycket. Du tror att det bara är snabbmat, men det finns mycket vetenskap bakom det, svarade hon till en bloggare.

“Till exempel är ditt McDonalds-halmstrå större – vet du varför det är större? Eftersom det tillåter mer kolsyra att nå din tunga och detta gör att läsken smakar bättre. Det är därför det är bättre på McDonald’s, förklarade han.

McDonalds officiella webbplats i USA bekräftade i sin tur Michaels teori och avslöjade till och med ett annat knep: Coca Cola sirapen är också förkyld innan de läggs till dryckesmaskiner.

“Vattnet och Coca Cola-sirapen är förkylda innan de går in i våra dispensrar och sirapsandelen är inställd för att låta isen smälta”, förklarar företaget i en FAQ på webbplatsen.

På McDonalds ser man också till att filtrera allt vatten innan det kommer in i automaterna för att säkerställa att deras drycker “alltid håller en guldstandard”.

“Vårt sugrör räknas också, lite bredare än det typiska, vilket gör att all smak av Coca Cola når din gom”, bekräftar han.

Relaterade Artiklar

Back to top button