KUGLE: en app med Tamagotchi-låtar vid tiden för NFTs

Kugle logotyp

Kugle är namnet på en ny applikation skapad på Solana blockchain. Du kan utveckla en rymdvarelse, som själv så småningom kommer att lägga ägg. I en kort intervju förklarar Ugo, den ledande utvecklaren av projektet, hur Kugles är mer än Play-To-Earn-underhållning, men också ett sätt att engagera sig för ekologi.

Applikationen är fortfarande i demoläge och de flesta av dess funktioner kommer att vara tillgängliga om några månader.

Kugle på Solana, en nästan kolneutral blockkedja

För att presentera Kugle är det Ugo Belfiore, fd utvecklare på Epitech, som följer utövandet av kampanjen. “Kugle är en rymdvarelse som skickas för att avkolna planeterna.” Med Kugle kan du utveckla din varelse för att få den att lägga ägg. Ett spelkoncept som påminner om populära projekt som CryptoKitties. Kugle involverar en token som heter GU som låter dig interagera i appen.

Även om orden ekologi och blockchain hittas med svårighet i samma mening, motiverar Kugle-teamet valet av Solana blockchain: “Vi kunde mycket väl ha utvecklat det här projektet på ethereum blockchain för att locka allmänhetens uppmärksamhet, men detta ekosystem är fortfarande för energihungrigt”, förklarar Ugo. Solana blockchain är mindre utvecklad i jämförelse, men den är också mycket mindre resurskrävande.

För att väcka allmänhetens intresse förklarar Ugo att att spela Kugle kan ha en positiv inverkan på planeten. Teamet har faktiskt ambitionen att plantera mer än 1700 träd per år eftersom “det handlar om kolförbrukningen som används för att utveckla och driva appen.” Denna beräkning inkluderar blockchainnodernas funktion, som fortfarande är ett av de billigaste ekosystemen inom kryptoområdet.

Kugles utmaningar vid tidpunkten för explosionen av NFTs projekt

För Kugle-teamet, som inkluderar sex medlemmar på flera kontinenter, är utmaningen inte att skapa ännu ett NFT-projekt och tjäna lätta pengar. “Skillnaden med andra projekt är att nästan alla av oss kommer från videospel.” Detta innebär att deras tillvägagångssätt är mindre merkantilt än andra NFT-projekt och att de vill sammanföra videospelsentusiaster och casual gamers intresserad av krypto.

Det återstår dock arbete innan du kan jordbrukare dina ägg i cyberrymden. För tillfället har Kugle’s Discord 600 medlemmar, en siffra som borde svälla i takt med att investerare (köpare av GU-token) blir intresserade av projektet.

Ytterligare information om Kugle finns här, på deras webbplats. Applikationen är redan tillgänglig i demoläge i PlayStore.

Källa: Kugle.org

Relaterade Artiklar

Back to top button