Kryptovalutor är “baserade på tomhet” och “värdelösa”: Christine Lagarde fortsätter och skriver under

Christine Lagarde © Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Det är definitivt en våldsam storm som just nu slår ner på kryptovalutoroch det senaste blixtnedslaget kommer från ordföranden för Europeiska centralbanken (ECB), Madame Christine Lagarde.

Hon är en ökänd skeptiker till kryptovalutor och hävdar också att hon tillämpar det hon försvarar genom att inte personligen äga några virtuella valutatillgångar.

På ECB:s sida är den digitala euron fortfarande i korten

I en intervju med holländsk tv NPO2 den 22 maj skar ordförandeskapet för ECB kryptovalutor i bitar. ” Min mycket ödmjuka bedömning är att den är värdelös, den backas inte upp av någonting, det finns ingen underliggande tillgång för att fungera som ett säkerhetsankare “förklarar Madame Lagarde. Den senare är långt ifrån den enda som avger ett sådant yttrande inom ECB, men i ett särskilt känsligt sammanhang för många kryptovalutor försvagar multiplikationen av sådana deklarationer förtroendet för denna marknad ytterligare.

Christine Lagarde tror återigen att kryptovalutor måste regleras eftersom människor “ som inte har någon förståelse för riskerna och som kommer att förlora allt kommer att bli fruktansvärt besvikna “. ECB:s ordförande försäkrar dock att den digitala euron bör lanseras senast 2024.

Och av goda skäl skulle den senare vara helt annorlunda än de kryptovalutor som för närvarande finns på marknaden, återigen enligt den tidigare direktören för Internationella valutafonden (IMF), eftersom den digitala euron ” kommer att stödjas av Europeiska centralbanken, och jag tror att det kommer att förändra många saker “.

Och du, vad tycker du om inrättandet av en digital euro?

Om samma ämne:
Bitcoin sjunker under $30 000, ska vi vara oroliga för gott?

Kryptoguide: förstå allt om kryptovalutor

Även om alla kan nämna några välkända kryptovalutor, är det färre som känner till kryptoekosystemet och dess konkreta skillnader med så kallade “fiat”-valutor (exempelvis euron eller dollarn). Clubic inventerar.
Läs mer

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button