Kryptoinfluencer och bedragare, han lämnar med 4 miljoner och gör en handledning av det

BLEDREG © Shutterstock.com

Flygningarna av krypto följ varandra och den här gången är det en mycket fransk YouTuber som drev en vågad dragmatta med pengar från mer än 300 personer.

Han kallades Crypto-Gouv på sin YouTube-kanal (otillgänglig sedan dess), och han gav kryptohandelslektioner till en församling av följare. Fram till den 9 juli, då han tog pengarna som samlades in på Discord och Telegram, två lekplatser som bidrar till kryptovalutabedrägerier.

Försvann och lämnade spår

Man kan inte låta bli att vara vagt beundrande som affären rapporterat av Frankrike Inter 1eh Augusti gick smidigt. Låt oss först ta en fransk krypto YouTuber eftersom det finns fler och fler av dem. Lägg till hans gemenskap med några tusen människor som tittar på hans videor och tar hans råd för givet.

Intet ont anande interagerar samhället med Crypto-Gouv som verkar kunniga om krypto, NFT, men också likviditetspooler som så småningom kan ge dem astronomiska vinster. Tjuven agerar främst på Discord och Telegram, två verktyg som gör att du snabbt kan skapa grupper med hög tillväxtpotential.

Man räknar med att 200 till 300 personer investerat pengar i flera projekt som skulle förvandlas till en gås som lägger guldägg, med belopp som varierade från flera hundra till flera tiotusentals euro. Den 9 juli delar Crypto Gouv upp en videohandledning som tydligt förklarar att han har skapat en bluff och där han uppskattar straffen för sina missgärningar.

Fyrtio klagomål pågår, tjuven är fortfarande igång

Hittills har fyrtio klagomål lämnats in mot Crypto-Gouv, vars identitet är fortfarande okänd. Advokaten för några av offren hävdar att vår Arsene Lupin ligger bakom flera investeringsprojekt som alla är bedrägerier.

Inte säker på att vi kommer att kunna hitta identiteten för Crypto-Gouv när som helst snart, eftersom han aldrig har visat sitt ansikte på sina videor och har alltid sett till att täcka sina spår som ett bra proffs. En sak är säker, utredningen av personen som stal fyra miljoner kommer sannolikt att fascinera den franska kryptosfären.

Kryptobedrägerier visar inga tecken på att sakta ner globalt, eftersom stölder ökar exponentiellt i DeFi-sektorn. Vi måste vara mer försiktiga än någonsin för Discord- och Telegram-projekt som inte har fått en officiell sigill att fungera.

Källa: Franska radion

Relaterade Artiklar

Back to top button