Kryoablation av hemi-körtlarna: en ny metod för att rädda sig från prostatacancer

kryoablation

En mindre invasiv behandlingsteknik kallas kryoablation av halvkörtlarna (HGCryo) som förstör de områden av prostatan där cancer frysa den.

Ger en hög grad av effektiv kontroll av prostatacancerenligt en ny studie publicerad i Journal of Urologyofficiella tidning förAmerican Urological Association. Tidningen ges ut i portföljen Lippincott från Wolters Kluwer.

“”, enligt forskning av Ryan Chuang och kollegor tillUniversity of California.

Vikten av att använda modern magnetisk resonanstomografi (MRI) guidad prostatabiopsi för att övervaka effektiviteten av HGCryo betonas också som en del av denna studie. “” eliminerar kliniskt signifikant cancer hos de flesta patienter.

I HGCryo-proceduren, med hjälp av ett avancerat ultraljud / MRI-fusionssystem, placeras nålar exakt i och runt området av prostatan där cancern är belägen. Argongas injiceras sedan för att skapa extremt låga temperaturer, förstör cancer och det omgivande området.

Enligt studien, 61 män med kliniskt signifikant prostatacancer (grad 2 eller högre) involverade ena sidan av prostatakörteln, utsattes för HGCryo. Kryoterapi utfördes med generell anestesi; patienterna skrevs ut samma dag som ingreppet. Resultaten utvärderades genom MRT-styrd avbildning och biopsiprocedurer.

Biopsier utfördes a 6 månader hos alla patienter; 27 patienter genomgick en ytterligare biopsi efter att ha uppnått 18 månader. I båda fallen visade biopsier inga bevis för kliniskt signifikant prostatacancer i82 % av patienterna.

Här är vad den nya metoden innebär

Studien utvärderade tre olika biopsimetoder för att övervaka resultaten av HGCryo-terapi: övervakning av tidigare platser positiv för cancerbiopsiinriktning av lesioner som är synliga för magnetisk resonans Och systematisk biopsi av hela prostatan med hjälp av en standardmodell. “, Skriv dr. Chuang ei medförfattare.

HGCryo gav också anmärkningsvärd cancerkontroll hos sex patienter med mer avancerad prostatacancer (klass 3 eller 4). Ingen av patienterna dog av cancern och ingen utvecklade metastaserad prostatacancer.

De postoperativa komplikationerna av HGCryo de var “i allmänhet milda och av kort varaktighet”. Det fanns inga allvarliga komplikationer, inklusive urininkontinens, en vanlig komplikation efter prostatacancerkirurgi. En patient utvecklade erektil dysfunktion, som framgångsrikt behandlades med medicin.

där kryoterapi är en behandling godkänd av FDA för prostatacancer och är allt mer populärt som ett mindre invasivt alternativ till operation. Det har dock funnits begränsade bevis på dess långsiktiga effektivitet i cancerkontroll till prostatan. De flesta av kryoablationsstudierna av prostata utfördes innan den moderna var tillgänglig multiparametrisk magnetisk resonanstomografi av prostatasom kan ge “” hos de flesta män med prostatacancer.

Relaterade Artiklar

Back to top button