Krita, programvaran för digital målning med öppen källkod, finns nu i version 5; vad händer ?

035C000008460098-photo-krita-3-0.jpg

krita
erbjuder oss en ny stor uppdatering, rik på förbättringar och nya innovativa funktioner som redan är tillgängliga för nedladdning.

Den kostnadsfria och öppna källkodsmjukvaran för digital målning ändrar utseende genom att göra om dess huvudfunktioner för version 5.0. Den erbjuder nya funktioner som videoinspelning av dina målarverkstäder.

De nya funktionerna i version 5.0 har äntligen implementerats

Krita är en sorts 2D-animations- och målarverkstad utvecklad av KDE, och erbjuder ett brett utbud av verktyg som är lämpliga för konstnärliga uttryck, illustrationer, serier, såväl som för att skapa texturer och målningar digitalt.

Ankom i version 5.0, denna gratis digitala applikation har gjorts om helt och hållet, förbättrar sina målarverktyg, utvecklar andra funktioner och ökar hastigheten.

Den här nya uppdateringen, som rullas ut bara några månader efter den tidigare utgåvan, är för närvarande tillgänglig för nedladdning från den officiella Krita-webbplatsen för operativsystemen Windows, macOS och Linux.

Förbättringar och nya funktioner

Låt oss börja med de nya funktionerna: Krita drar nu nytta av en storyboardredigerare men också av den totala omskrivningen av Mypaint-verktygen, som integrerar en ny penselmotor. Äntligen har videoinspelningen av ritsessioner äntligen blivit möjlig. Animationssystemet ser också vissa förändringar, med nya funktioner som bildkloning och nya transformationsmasker.

När det gäller förbättrad funktionalitet, vad gäller penselhantering, märkning och paletter, har allt optimerats i version 5.0. Till exempel är gradienter jämnare, med ett bredare intervall genererat. På prestandasidan gör denna nya uppdatering applikationen mer pålitlig och framför allt mycket snabbare genom att mindre minne kan användas på enheten.

Köpare av den officiella versionen av applikationen i insättningsbutiker som Epic Store, Windows Store eller Google Play kommer att få uppdateringen när förfrågan i butiken har behandlats. Observera att till och med den 10 januari kommer Krita 5.0 att finnas kvar till rea till startpriset, så du kan lika gärna dra nytta av det!

Källa: krita

Relaterade Artiklar

Back to top button