Krig i Ukraina: Apple stämde för att ha blockerat Apple Pay i Ryssland

Apple Pay © Apple

Beslut” oberättigad ” och “ ensidig att stänga av Apple Pay i Ryssland är en attack mot ryska konsumenters rättigheter, enligt en advokat.

Apple Pay har inte varit tillgängligt i Ryssland sedan slutet av februari. Den amerikanska gruppen beslutade att dra tillbaka sin tjänst från landet efter invasionen av Ukraina, inom ramen för västerländska sanktioner mot offentliga och privata aktörer som uttalats mot staten ledd av Vladimir Putin.

Grupptalan mot Apple

Försvinnandet av Apple Pay över en natt är ett slag för ryska användare som brukade förlita sig på det, och några av dem har beslutat att inleda en grupptalan mot Apple av denna anledning. Alla tidigare ryska Apple Pay-användare är inbjudna att gå med i fallet för att ge det mer tyngd.

För advokat Konstantin Lukoyanov bör Apples beslut ses som ett “ avsiktlig avsikt att orsaka moralisk skada till ryska konsumenter. Han kräver att äppelmärket ska betala ersättning” betydande till de berörda offren.

Apple Pay är inte längre tillgängligt i Ryssland till följd av amerikanska sanktioner mot ryska banker. Konstantin Lukoyanov kommer att ha den svåra uppgiften att bevisa Apples ansvar i detta fall.

Om samma ämne:
Varför har inte Ryssland förbjudit YouTube än?

Jämförelse av de bästa mobila betalningslösningarna

smart klocka betalning

Sedan uppkomsten av NFC-chips på våra smartphones finns det ingen tillverkare som inte vill utveckla sin egen mobila betalningslösning. Idag erbjuder vi dig en jämförelse av 6 tjänster som redan fungerar i Frankrike för att betala för dina inköp med smartphone. Läs mer

Källa: 9TB5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button