Krig i Ukraina: Amazon ansluter sig till listan över företag att lämna ryska länder

Amazons logotyp © Amazon

Inför situationen i Ukraina mobiliserar de stora namnen inom alla sektorer och tillkännager att de drar sig tillbaka från den ryska marknaden.

Amazon ansluter sig till listan över 300 amerikanska företag för att sluta göra affärer i Ryssland.

Amazon lämnar Ryssland

En ny teknikjätte sanktionerar Ryssland. Efter Netflix, Apple eller Electronic Arts är det Amazons tur att dra sig tillbaka från Vladimir Putins och hans partner Vitryssland. I ett blogginlägg publicerat den 8 mars 2022 meddelade Jeff Bezos företag att de inte längre skulle skicka några produkter till Ryssland.

Vi har avbrutit leverans av detaljhandelsprodukter till kunder baserade i Ryssland och Vitryssland och kommer inte längre att acceptera nya AWS-kunder baserade i Ryssland och Vitryssland eller tredjepartssäljare från Amazon ”Förklarar företaget i sitt pressmeddelande. Samma historia för Ny värld, det enda videospel som säljs i Ryssland, som inte längre kan köpas där. Dess videoströmningstjänst, Prime Video, påverkas också och kommer inte längre att vara tillgänglig för kunder baserade i landet.

Vi har en långvarig policy att inte göra affärer med den ryska regeringen ”Återkallar Amazon, som inte har något lager eller IT-infrastruktur i landet, där man inte är en stor aktör inom e-handel. Det amerikanska företaget indikerar också att det har donerat 5 miljoner dollar till stöd för de drabbade i Ukraina.

Källa: Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button