Kreditkortsskumning och pin-stöldbedrägerier – Hur man håller sig säker

Det är mycket enklare och bättre för oss att använda kredit- eller betalkort för transaktioner än att ha pappersvalutor och växelpengar i våra plånböcker. Medan å ena sidan plastkort har gjort våra liv lättare, hänger den andra sidan ihop med kreditkortsbedrägerier,(kreditkortsbedrägerier) som t.ex skumning(skumma) stjäla stift och (stjälstift, ) osv. Det är inte en bra värld och du kan inte ge ditt kreditkort till någon förutsatt att inget dåligt kan hända. . Med enheter som säljs för så lite som $50 på eBay och på andra ställen har kreditkortsskimning aldrig varit enklare. Data som erhålls på detta sätt kan säljas till andra på Darknet eller användas för att skapa falska kort för personlig vinning.

Vad är kreditkortsskimming

Att läsa din kreditkortsinformation lagrad på en magnetremsa med hjälp av olagliga medel kallas kreditkortsskumning(kreditkortsskumning). Olika typer av enheter finns tillgängliga på marknaden för detta ändamål. Och den här typen av läsare kan inte förbjudas eftersom de inte är olagliga. Dessa minienheter får plats i byxfickan och tjänar alla som vill stjäla och spara data. Efter att ha tagit emot data är det inte svårt att få motsvarande pinkod.

Ansluten:

Ibland kan en pinkod erhållas genom att göra falska stiftkuddar(förfalskade pin-kuddar) där en intet ont anande person anger sin pinkod lagrad i enheten. skumning(ATM skimming) vid en bankomat är ett brott där en skylt placeras på platsen där du sveper ett kreditkort. Även innan bankomat(ATM) kommer att kunna läsa data på dina kort, plattorna läser data och antingen spara dem lokalt eller skicka dem till andra datorer via det trådlösa nätverket. Plattan placeras försiktigt horisontellt i skåran. Så fort du anger kortet läser den olagliga skylten data först och sedan bankomat(ATM). Samma metod kan användas på bensinstationer etc. där kreditkortsinformation krävs.

Läsa(Läs) : Hur kan jag skydda mig mot kreditkortsbedrägerier?

Kreditkorts PIN-stöld

Denna populära metod använder genererade värmepunkter(värmegenererade punkter). När stiftet trycks in kommer det inte att visa några fysiska tecken när stiftet väl har matats in. Men om en person använder speciella glasögon kan han se det gröna ljuset på knapparna som trycks ner. Detta ljus är faktiskt värme som genereras genom att trycka på tangenterna. Då kan de kriminella skapa en kombination. Dessutom, eftersom stiftet som trycks först kommer att vara mindre varmt än tangenten som trycks ned, blir det äntligen lättare att skapa kombinationer med speciella punkter. Med andra ord kommer den knapp som trycks först att avge ljussignaler med lägre intensitet, och den knapp som trycks ned sist kommer att avge mer intensitet.

En annan populär metod är att använda pin kamera(stiftkamera) . En liten kamera, osynlig för användarna, är monterad ovanför stiftplattan och kan användas för att stjäla kreditkortsnålar. Kameran kan lagra data eller överföra den till fjärrdatorer med hjälp av trådlösa signaler.

Läsa(Läs) : Vad är EMV-kreditkort?

Skydda dig från bedrägerier kreditkortsskumning(Kreditkortsskumning)

Olika webbplatser listar flera metoder relaterade till kreditkortsskumning. Jag har satt ihop några metoder åt dig här:

1]Låt inte folk ta kredit- eller betalkort utom synhåll. På restauranger etc. tar servitörer in kortet. Du vet inte vad de gör inuti. De kan använda en av skumningsenheterna för att stjäla din data. Det är alltid bättre att följa med servitören. Vissa kreditkortsföretag kräver nu att du anger en PIN-kod, så du måste vara närvarande när kortet dras. Det bästa sättet är att gå till en restaurang där bärbara maskiner ställs till ditt bord.

2]Om du blir ombedd att svepa två gånger eller ange en pinkod två gånger kan det vara en fälla. Istället kan du betala kontant. Om enheten ser misstänkt ut, tillåt inte läsning förrän du har rätt information om enheten.

3]För att skydda stiften, håll handen över stiftområdet efter att du har gått in i stiften. Således kommer personer som använder speciella glasögon för att dechiffrera din stift genom uppvärmning inte att kunna. Om du håller handen på pinpad blir alla knappar varma, och därmed kan du störa deras försök att läsa din pin med värmeböljor.

fyra ]Till sist(]Slutligen), fortsätt att kontrollera dina finansiella rapporter regelbundet. Detta kommer att utfärda alla transaktioner som inte gjordes av dig eller din. Om du hittar avvikelser, vänligen meddela kortföretaget och byt ut kortet. I vissa fall kan du även få tillbaka dina pengar.

Kreditkort skumning bluff(Credit Card Skimming) ledde till uppkomsten av en ny typ av cyberbrottslighet som kallas FormJacking . Vi diskuterade vad FormJacking är och hur man förhindrar det i den länkade artikeln.

Om du har något att tillägga, vänligen dela.(Om du har något att tillägga, dela gärna.)

Läs nu om vilken information som finns lagrad i boardingkortets streckkod och varför du bör bry dig.

Det är mycket enklare och bättre för oss att använda kredit- eller betalkort för transaktioner än att ha pappersvalutor och växelpengar i våra pυrs. Medan plastkorten på ena sidan har gjort våra liv lättare, är den andra sidan relaterad till kreditkortsbedrägerier tycka om skumning och stjäla stift, etc. Det är inte en bra värld och du kan inte ge ditt kreditkort till någon förutsatt att inget dåligt kan hända. Med enheter så låga som $50 som säljs på eBay och på andra håll, var det aldrig lättare att skumma med kreditkort. Data som erhålls på detta sätt kan säljas till andra i Darknet eller användas för att skapa förfalskade kort för personlig vinning.

skumningsbedrägerier med kreditkort

Vad är kreditkortsskimming

Att läsa av ditt kreditkorts data som lagras i magnetremsdelen med illegala medel kallas kreditkortsskumning. Det finns olika typer av enheter tillgängliga på marknaden för detta ändamål. Och den här typen av läsare kan inte förbjudas eftersom de inte är olagliga. Dessa minienheter kan passa i byxfickan och tjäna alla som är villiga att stjäla och lagra data. När data väl har erhållits är det inte svårt att få den relaterade pinkoden.

relaterad:

Ibland kan pinkoden erhållas genom att producera förfalskade stiftkuddar där den intet ont anande personen går in i sin stift som finns lagrad i enheten. ATM skimming är ett brott där en skylt placeras på platsen där du sveper ditt kreditkort. Redan innan bankomaten kan läsa dina korts data, läser plattorna data och antingen lagrar de lokalt eller skickar dem trådlöst till andra datorer. En platta placeras försiktigt horisontellt i skåran. Så fort du går in på kortet läser den illegala skylten först data och sedan bankomat. Samma teknik kan användas på bensinstationer etc. som kräver kreditkortsinformation.

läsa: Hur skyddar du dig mot Carding kreditkortsbedrägerier?

Att stjäla PIN-koden för kreditkortet

Denna populära metod använder värmegenererade punkter. En stiftknapp när den trycks ned kommer inte att visa några fysiska tecken efter att ha angett stiftet. Men om en person använder speciella glasögon kan han se det gröna ljuset på knapparna som trycks ner. Detta ljus är faktiskt värme som genereras genom att trycka på tangenterna. Då kan de kriminella skapa en kombination. Dessutom, eftersom stiftet som trycks först kommer att vara mindre varmt än tangenten som trycks ned, blir det äntligen lättare att skapa kombinationer med speciella glasögon. Med andra ord kommer den först nedtryckta tangenten att ge bort ljussignaler med lägre intensitet medan knappen som till sist trycks ned kommer att ha högre intensitet.

En annan populär metod är att använda en pin kamera. En liten kamera – osynlig för användare – används över stiftplattan och kan användas för att stjäla stift på kreditkort. Kameran kan lagra data eller överföra den till fjärrdatorer med hjälp av trådlösa signaler.

läsa: Vad är EMV-kreditkort?

Skydda dig mot kreditkortsskimming-bedrägerier

Det finns flera metoder listade på olika webbplatser relaterade till kreditkortsskimming. Jag har samlat några metoder åt dig här:

1]Tillåt inte människor att ta kredit- eller betalkort ifrån dig. På restauranger etc. tar servitörer bort kortet inuti. Du vet inte vad de gör inuti. De kan använda en av skumningsenheterna för att stjäla din data. Det är alltid för att bättre följa med servitören. För vissa kreditkortsföretag är det nu nödvändigt att ange en pin så att du kommer att behöva vara närvarande när kortet dras. Den bästa metoden är att gå till en restaurang där de använder för att föra de bärbara maskinerna till ditt bord.

2]Om du blir ombedd att svepa kortet två gånger eller ange stiftet två gånger kan det vara en fälla. Du kanske vill betala kontant istället. Om en enhet ser misstänkt ut, tillåt inte svepning förrän du har korrekt information om enheten.

3]För att skydda stift, håll handen över stiftdynan efter att du har angett din stift. På så sätt misslyckas människor som använder speciella glasögon för att dechiffrera din pin med värmemetoden. Om du håller handen på stiftplattan kommer alla knappar att värmas upp och därför kan du förhindra deras försök att läsa din stift med hjälp av värmeböljor.

4]Slutligen, fortsätt att kontrollera dina finansiella rapporter regelbundet. Detta kommer att ge ut alla transaktioner som inte gjordes av dig eller din. Om du hittar avvikelser, informera kortföretaget och få kortet ersatt. I vissa fall kan du också få tillbaka dina pengar.

Kreditkortsskimmingsbedrägerier har lett till en ny typ av cyberbrottslighet som heter FormJacking. Vi har diskuterat vad FormJacking är och dess förebyggande i den länkade artikeln.

Läs nu om vilken all information som finns lagrad i boardingkortets streckkod och varför du bör bry dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button