Kreditkort: om du handlar online var uppmärksam på detta

I Italien, liksom i resten av världen, 3 typer av bedrägerier: den nätfiskeden vishing och det smishing. Farliga bedrägerier som syftar till att skaffa personuppgifter i syfte att stjäla pengar till de olyckliga fattiga. Häromdagen på Tecnoandroid vi berättade om Intesa Sanpaolo och den falska operatören. Idag kommer vi att förklara hur ytterligheterna av kreditkort de är inte tillräckligt säkra för att förhindra och skydda innehavaren från de 3 bedrägerierna som nämns ovan. Speciellt för dem som använder den för att göra E-handel.

Det är just denABFeller denSkiljedomare för finansiell bankverksamhet, att ha etablerat det. En mening av honom är att göra en skola genom att definiera de kontoinnehavare som hamnar i en av dessa bedrägerier som offer, på bekostnad av deras kreditkort. Här är informationen du behöver veta för skydda dig och gör så gott du kan. Allt detta är också användbart när du tyvärr behöver be om en ersättning till din bank.

Dina kreditkortsuppgifter skyddar dig inte från en onlinebedrägeri – du behöver autentiseringsfaktorer

Alla som handlar online med sitt personliga kreditkort måste vara uppmärksamma. där Europeiska direktiv 15/2366 ålagt i starka autentiseringsfaktorer som väsentliga delar för dessa operationer. Annars är ditt betalkort inte säkert från cyberkriminella.

Vad är starka autentiseringsfaktorer? De är inga andra än steg obligatoriskt för datainmatning, mestadels SMS-kodernödvändigt för att kunna slutföra betalningen med ett kreditkort. Var och en är oberoende av den andra så att om en faktor kommer hackadresten äventyras inte automatiskt.

I princip alla banker de borde utrusta dess kunder, innehavare av minst ett kreditkort, av dessa starka autentiseringsfaktorer. I själva verket kan ytterligheterna inte motstå en hackerattack som kan stjäla pengar snabbt och rent. Risken att falla offer för vishing, nätfiske och smishing är därför hög om dessa autentiseringsfaktorer saknas.

Det är därför, enligt EU-lagstiftningen, alla kreditinstitut som ännu inte har vidtagit åtgärder för att anpassa sig till förmån för sina kunder måste betala tillbaka de belopp som de förlorat på grund av detta deras oaktsamhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button