Kraschar dina appar på din Android-smarttelefon? här är hur du löser problemet

Tips för Android

Ägare av Android-enheter kunde inte använda vissa appar i morse. Skyll på en bugg i en Android WebView-uppdatering.

Panik bland många användare av Android-surfplattor och smartphones denna tisdag den 23 mars 2021. Vissa applikationer har helt enkelt blivit oanvändbara och öppnar dem systematiskt och orsakar en krasch och en krasch.

Läs också:
Android 12: “ansiktsbaserad” skärmrotation kommer inte att reserveras endast för Google Pixels

Android-bugg tvingar appar att sluta

Källan till problemet har identifierats: det är en uppdatering av Android WebView-systemprogramvarukomponenten, som gör att utvecklare kan visa webbsidor i en applikation.

Den här tjänsten är förinstallerad på alla senaste Android-enheter och uppdateras automatiskt om du har aktiverat det här alternativet i Play Butik. Android WebView är också föremål för uppdateringar under säkerhetsuppdateringar eller patchar.

Det enklaste sättet att kunna använda din smartphone normalt igen är att avinstallera den senaste Android WebView-uppdateringen. Goda nyheter, med de senaste årens ändringar av Play Butik och uppdateringssystemet på Android är hanteringen väldigt enkel.

Läs också:
Google kommer att sänka avgifterna i Play Butik till 15 % under 1 miljon USD i intäkter

Hur man avinstallerar Android WebView Update

Gå till Play Butik och leta sedan efter Android System WebView-sidan, som finns här. Välj sedan ” Avinstallera uppdateringar “. Du behöver inte starta om smarttelefonen, du bör kunna komma åt dina applikationer utan problem nu.

Google har också reagerat och en fix rullas ut. Om problemet kvarstår på din mobil rekommenderar Mountain View-företaget att du uppdaterar Android System WebView såväl som Chrome på din smartphone.

Det verkar också som om du avinstallerar och sedan installerar om ett program som inte längre fungerar gör att du kan komma åt det igen, men de tekniker som beskrivs ovan är att föredra.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button