Kraftfullare, mer autonom, Acer kommer att sätta Ryzen 5000 C i sin nya Chromebook

Acer Chromebook Spin 514 © Acer

Acer Chromebook Spin 514 förlitar sig på prestanda, men utan att offra autonomi.

Acer tillkännager sin nya Chromebook-modell, Spin 514, som drivs av en AMD Ryzen 5000 C-processor, inbäddad för första gången i en kommersiell enhet.

Ny Chromebook för ny AMD-processor

Det är därför denna Ryzen 5000 C som fungerar som huvudattraktionen för produkten. Baserat på AMD:s Zen 3-arkitektur annonseras den som en lösning för multitasking utan att sakta ner systemet.

Naturligtvis ska du inte begära för mycket av det, det är en bärbar PC designad framför allt för produktivitetstillämpningar. Den är särskilt lämplig för studenter och arbetare som inte behöver krävande mjukvara.

Acer Chromebook Spin 514 © Acer

Autonomi tillkännages vid 10 timmars användning, men endast ett test under verkliga förhållanden kan verkligen ge oss en tillförlitlig indikation på dess kapacitet inom detta område.

Eftersom distansarbete är på modet tvekar Acer inte att tillkännage bra prestanda för videokonferenser tack vare närvaron av en antireflex webbkamera, två mikrofoner och två högtalare.

En hybrid och mångsidig design

360°-designen på Acer Chromebook Spin 514 tillåter normal användning för en bärbar dator, men också ett tältläge, mer praktiskt för att titta på videor eller surfa med pekskärmen, eller en surfplatta. En hybridenhet designad för nomader.

Den 14-tums IPS-panelen visar Full HD-upplösning och 100 % täckning av sRGB-färgrymden. Märket insisterar också på finessen i sidokanterna som omger skärmen, som mäter 6,1 mm.

Acer Chromebook Spin 514 © Acer

Den nya Acer Chromebook är kompatibel med Wi-Fi 6-standarden och har anslutningsmöjligheter som består av två USB Gen 2 Type-C-portar och ett HDMI-uttag. Det är uppenbarligen Chrome OS som fungerar som mjukvarugränssnittet.

Acer Chromebook Spin 514 kommer att släppas under tredje kvartalet 2022. Priset i Europa tillkännages till 749 euro. En Enterprise-version är också planerad, för 849 euro, med ytterligare funktioner i Chrome OS för proffs.

Källa: TechPowerUp

Vilka är de bästa Chromebooks? 2022 jämförelse

Chromebooks lanserades 2011 av Google och har sedan dess utvecklats. Ursprungligen avsedda för studenter har dessa maskiner som körs på Chrome OS vunnit mark och kan nu ersätta en bärbar PC under Windows eller Mac OS. En ökning av kraften tillåts av tillkomsten av onlinetjänster och molnet, på vilket hela konceptet för dessa maskiner är baserat, vars operativsystem utformades kring webbläsaren Google Chrome.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button