Körkort och andra dokument på smartphones: med iOS 15.4 kommer det att vara möjligt

Det kanske faktiskt inte längre är meningsfullt att behålla licens och andra dokument i plånboken. Liksom för vägskatt och försäkring går det att skapa en digital databas för dokumentverifiering och jämförelse vid gripande.

Apple verkar fundera på det avgörande steget att effektivisera korten iOS 15.4 börjar revolutionera allt. Samma företag pratar om funktionaliteten med ett inlägg på den officiella webbplatsen som med tanke på att funktionen släpptes vid en ospecificerad tidpunkt 2022 begränsad till USA. Här är vad vi vet.

Körkort och dokument i den digitala plånboken för iOS 15.4

Allt är avsett att digitaliseras, inklusive dokument. Efter CIE kan det snart bli körkort och hälsokort även i Italien. För tillfället är det bara Cupertino-företaget som rör sig i denna riktning och agerar genom sitt eget Plånbok.

Apple fortsätter att effektivt optimera koden som behövs för att slutföra företaget. Den andra betaversionen av iSO 15.4 har faktiskt uppmärksammat en speciell kodrad som visar denna varning:

Operationen är så enkel som du kan förvänta dig. FACE ID eller Touch ID-auktorisering ger tillgång till personlig information utan att låsa upp och leverera dokument till säkerhetstjänstemän.

Att lägga till dokumentet kommer att vara lika enkelt och kommer att följa proceduren för att koppla ett nytt kreditkort. Tryck bara på +-knappen överst i Wallet och skanna dokumentet. Proceduren avslutas med en dynamisk autentiseringsselfie med huvudrörelser. När detta är gjort läggs dokumentet till i den elektroniska plånboken. Uppgifterna kommer naturligtvis att krypteras enligt standarden ISO 18013-5 mDL.

Relaterade Artiklar

Back to top button