Kör kommando sparar inte historik på Windows 10

Autoslutförande –(Autofullständig) är en funktion som gör det lättare att köra samma eller liknande kommandon. Oavsett om du skriver in kommando(Kommandotolk) eller i raden ” Springa”(Kör), om det du skriver matchar ett tidigare utfört kommando, sparar du mycket tid. Den här lilla funktionen är implementerad så vackert att du kan använda upp- och nedpiltangenterna för att navigera genom en uppsättning kommandon på kommandoraden, eller trycka på nedåtpilen på kommandoraden” Springa”(Kör) för att se dem alla. Under en aktiv session cmd du kan också trycka på F7 för att se kommandohistoriken. Om du plötsligt inte kan se den sparade historiken, vad ska du göra?

Om ditt lag Kör” sparar inte historik(Kör kommando sparar inte historik) Windows 10 då kommer det här inlägget att visa dig hur du aktiverar det och sparar Windows historia(Historik) kommandon ” Springa(Kör)” genom att ställa in register(registret).

Kör kommando sparar inte historik

Windows 10 har implementerat många sekretessfunktioner som har inaktiverat vissa funktioner som tidigare var aktiverade som standard. Problem(Problem) relaterade till trasigt ljud, dämpad mikrofon i webbkameror är få populära.

Samma sak hände med lagets historia” Kör”. (Kör) Låt oss se hur du fixar detta:

  • Klicka på knappen(Klick) ” Start(Start) “och till vänster om den, hitta kugghjulsikonen. Detta öppnar Windows 10-inställningar.
  • Klicka sedan på Sekretess > Allmänt.
  • Aktivera ” Tillåt Windows Track-appen att köras för att förbättra start- och sökresultaten(Låt Windows Track-appen startas för att förbättra start- och sökresultaten).

Om detta inte är aktivt för dig måste du byta in en nyckel register(registret).

Stiga på regedit i kö ” Springa(Kör)” och navigera till nästa nyckel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced Kör kommando sparar inte historik i Windows 10

Hitta parametern DWORD Start_TrackProgs, och dubbelklicka sedan på den för att öppna och ställa in värdet ett .

Om en DWORD nej, högerklicka på ett tomt område i den vänstra rutan och välj ” Nytt > DWORD . Stiga på(Ange) namn som Start_TrackProgs och ställ in värdet på 1.

Klicka på OK och starta om datorn.

Ange nu några kommandon på raden ” Springa(Kör)” och använd piltangenterna för att kontrollera om de är sparade i listan. Jag är säker på att detta kommer att lösa ditt problem.

När du uppdaterar något i Windows 10 sekretessinställningar påverkar det på många ställen. Så se till att du väljer dina alternativ klokt eftersom detta kan påverka din dagliga användning.(När du uppdaterar något i Windows 10-sekretessinställningarna har det sin effekt på många ställen. Så se till att du väljer dina alternativ klokt eftersom det kan påverka din dagliga användning.)

PS : om i menyn ” Start(Startmeny)” visar inte den senaste apphistoriken, du kan aktivera den i inställningarna för “Visa appar”.

Automatisk komplettering är en funktion som gör det enkelt att utföra samma eller liknande kommandon. Oavsett om du tuperar i kommandotolken eller på Kör-prompten om det du skriver stämmer överens med det tidigare körda kommandot, sparar du mycket tid. Den här lilla funktionen är så vackert implementerad att du kan använda upp- och nedpiltangenterna för att navigera genom uppsättningen av kommandon i körprompten eller trycka på nedåtpilen på Run-prompten för att se dem alla. Under en aktiv CMD-session kan du också trycka på F7 för att se historiken för kommandona. Om du helt plötsligt inte kan se den sparade historiken, vad gör du?

Om du Kör kommando sparar inte historik i Windows 10 kommer det här inlägget att visa dig hur du aktiverar det och gör Windows spara Kör kommandohistorik genom att justera registret.

Kör kommando sparar inte historik

Windows 10 har implementerat massor av sekretessfunktioner som avaktiverade några av de funktioner som tidigare var aktiverade som standard. Problem kring ljud som inte fungerar, mikrofon i webbkameror avstängda är få populära.

Detsamma har hänt med kommandohistoriken Kör. Låt oss ta reda på hur du fixar detta:

  • Klicka på Start-knappen och leta efter en kuggikon till vänster om den. Detta öppnar Windows 10-inställningar.
  • Klicka sedan på Sekretess > Allmänt
  • Slå på alternativet som säger ‘Låt Windows Track-appen startas för att förbättra start- och sökresultaten.’

Aktivera inställningar Kör kommando Aktivera spårning av appsökning

Om detta är nedtonat för dig måste du ändra en nyckel i registret.

Skriv in Kör-prompten och navigera till följande nyckel-

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced 

Kör kommando sparar inte historik i Windows 10

leta efter Start_TrackProgs DWORD och dubbelklicka sedan för att öppna och ställ in värdet till ett.

Om DWORD inte finns där, högerklicka på ett tomt område i den vänstra rutan, välj Ny > DWORD. Ange namnet som Start_TrackProgs och ställ in värdet som 1.

Klicka på OK och starta om datorn.

Skriv nu några kommandon i Kör-prompten och använd piltangenterna för att se om de är sparade i listan. Jag är säker på att detta kommer att lösa ditt problem.

PS: Om Start-menyn inte visar Senaste apphistorik kan du aktivera den från inställningarna för Visa appar

Relaterade Artiklar

Back to top button