Köpa och sälja Pokémon-kort, Yu-Gi-Oh! eller Magic: eBay köper TCGplayer

TCGplayer © TCGplayer

Vare sig på sidan av Yu Gi Oh!, Magi eller Pokémon, samlarkort är extremt eftertraktade. Väl medveten om spänningen kring detta fenomen har eBay meddelat ett stort övertagande.

Webbplatsen som specialiserar sig på onlineförsäljning kommer att lansera kropp och själ till denna produktiva marknad.

Mer än att bara spela kort

Om detta redan var fallet tidigare, har inneslutningen kopplad till covid-19-pandemin orsakat en rejäl boom på handelskortsmarknaden. Och om dynamiken har sjunkit något i flera månader, är efterfrågan trots allt mycket stark. Det är därför eBay, återförsäljningsplattformen par excellence för privatpersoner, hade valt att bättre rusta sig för att möta en sådan efterfrågan.

Garantin för äkthet förlängdes särskilt i maj förra året, och eBay slog sig till och med ihop med ett företag som specialiserat sig på processen att autentisera dessa berömda kort. Men det var uppenbarligen inte tillräckligt, för den amerikanska sajten kommer äntligen att investera flera miljoner extra dollar på den här nivån.

En förlösning som säger mycket?

Denna vecka förklarade eBay sin avsikt att förvärva TCGplayer. Inte nödvändigtvis välkänd i Frankrike, den här onlinebutiken är specialiserad på försäljning och köp av kort från franchiseföretag Magic: The Gathering, Yu Gi Oh! och Pokémon. Webbplatsen kan också tillhandahålla andra tjänster som lagring av kartor och fraktbeställningar. Transaktionen kan uppgå till 295 miljoner dollar.

I ett pressmeddelande klargjorde chefen för TCGplayer också att hans företag fortfarande kommer att verka självständigt när övertagandet är godkänt. Kort sagt, detta borde göra det möjligt för eBay att dra nytta av en ännu större slagkraft i den lilla världen av samlarkort.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button