Konyks Priska Max Enkelt test: den bästa anslutna kontakten 2021?

Konyks Priska Max Easy © Johan Gautreau

Det franska varumärket Konyks återvänder till framkanten av IoT-scenen med en ny ansluten kontakt, Priska Max Easy. Bakom detta utökade namn döljer sig vad som mycket väl kan vara en av de bästa fångsterna för tillfället, som går utöver vad den utmärkta Priska+ Mini testade förra året i våra kolumner.

Nykomlingen från Konyks använder samma design som Priska+ Mini och tar med sig en mycket praktisk Bluetooth-anslutning i bagaget. Naturligtvis behåller den allt som redan gjort framgången för de andra greppen av det franska varumärket.

Som grädde på moset, Priska Max Easy är billigare än sin förfader och kostar bara 22,90 euro istället för 26,90 euro för Priska+ Mini-modellen. Det verkar också som att Max Easy ersätter sin äldre som inte längre refereras till på Konyks webbplats. Som vi kommer att se i följande stycken är det inte så illa!

Sammanfattning

Tekniska specifikationer

Visuellt och tekniskt liknar Konyks senaste skapelse till 99 % Priska+ Mini.

Tekniskt blad Konyks Priska Max Easy

Tekniska specifikationer

Nominell spänning
220-240V AC

Märkström
16A

Högsta tillåtna effekt
3520W

Övervakning av strömförbrukning
Ja

Anslutningsmöjligheter

Trådlös
Ja

Blåtand
Ja

Röstassistent som stöds
Ja

Kompatibla mjukvarumiljöer
Google Home, Amazon Alexa

Fysiska egenskaper

Höjd
7 cm

Längd
4,6 cm

Längd
4,6 cm

Vikt
58g

typ av plugg
Enkelt uttag

Uttaget uppvisar alltså mer än reducerade mått på 46 x 46 x 70 mm för en vikt på 58 gram. Du kan enkelt koppla in skönheten i en grenuttag utan att behöva ta bort de andra anslutningarna bredvid, även om de är imponerande. Det är en enorm tillgång på en mycket konkurrensutsatt marknad där minsta detalj kan göra skillnad.

Konyks Priska Max Enkel recension

Anslutet uttag förpliktar, Priska Max Easy använder Wi-Fi för att ansluta till ditt lokala nätverk. Liksom sina motsvarigheter från Konyks stöder den inte 5 GHz-nätverk. Du måste därför konfigurera din router för 2,4 GHz-användning om den inte automatiskt kan växla till rätt frekvensband.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

Den stora nyheten är tillägget av ett Bluetooth-chip. Detta gör att du kan fortsätta att styra uttaget lokalt i händelse av ett internetavbrott. Bluetooth erbjuder också en förenklad konfiguration som vi kommer att se i nästa stycke.

Innan dess bör det noteras att Konyks Priska Max Easy klarar en ström på 16A för en maximal effekt på 3 520 W. Du kan därför ansluta väldigt giriga apparater till den som en elvärmare eller en ugn utan att detta utgör ett problem. Denna smarta kontakt är liten, men stark!

Anläggningen

Konyks använder Tuya Cloud för sin infrastruktur. Du kan sedan använda Konyks-applikationen för att hantera din Priska Max Easy eller gå igenom tredjepartsapplikationerna Smart Life och Tuya Smart. För detta test fokuserade vi på tillverkarens officiella applikation.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

Tack vare Bluetooth är det enklare än någonsin att installera den franska smarta kontakten. Den är som standard i parningsläge. När den väl är ansluten till elnätet upptäcks den omedelbart av Konyks-applikationen.

Välj bara den smarta kontakten och följ instruktionerna på skärmen för att få igång den. Total installationstid: mindre än en minut!

Använder Konyks Priska Max Easy-plugg

När den väl är konfigurerad och kopplad till ditt lokala Wi-Fi, väntar Priska Max Easy på dig.

Konyks Priska Max Enkel recension

Konyks-applikationen är mycket enkel att använda. Huvudmenyn presenterar alla dina Konyks anslutna objekt, klassificerade efter rummen i ditt hus. Du kommer också att se det lokala vädret, användbart för att skapa automatiserade scenarier. Från den här menyn kan du slå på eller stänga av Priska Max Easy.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

För fler interaktioner, tryck bara på objektet för att kontrollera. Du kommer då åt en ny skärm, till stor del fylld med en virtuell switch. Som du kan föreställa dig används den för att styra kontakten direkt.

Under den här stora knappen finns tre andra mindre knappar:

  • Switch: en kontrollknapp, överflödig med den stora
  • Schema: ger tillgång till flera alternativ såsom en timer, ett schema och dag/natt-programmering
  • Statistik: låter dig se elförbrukningen för objektet som är anslutet till Konyks-uttaget
Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

Ansökan är ganska komplett. Du har händerna på flera typer av timers för att sätta på eller stänga av uttaget efter de tider som passar dig. Du kan också utsätta dess funktion för solcykeln, till exempel för att tända bebisens nattlampa när solen har gått ner.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

För att gå längre, implementerar Konyks-applikationen också ett mycket lättillgängligt automationssystem som fungerar enligt principen “Om” -> “Då”-kommandon. Uttaget kan alltså styras efter det lokala vädret, oavsett om du är närvarande i hemmet eller inte, etc.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

Inget av detta skulle vara komplett utan kompatibilitet med Alexa och Google Assistant röstassistenter. När ditt Konyks-konto har konfigurerats i applikationerna Amazon Alexa och Google Home kommer du att kunna styra Priska Max Easy med rösten via en ansluten högtalare eller en ansluten skärm. Älskare av hemautomationsscenarier kan också använda IFTTT, den berömda automationsapplikationen.

Och i händelse av ett internetavbrott? Bluetooth förblir tillgängligt för att styra uttaget från smartphonen. Övergången är också helt transparent i applikationen. Det här systemet är inte avsett att ersätta Wi-Fi, det fungerar som en säkerhetskopia när anslutningen till molnet återställs. Det är ändå väldigt praktiskt om uttaget är gömt bakom en möbel.

Konyks Priska Max Enkelt test © Johan Gautreau

I slutändan är det bara en sak som saknas i Priska Max Easy: stöd för Apple Home Kit. Frånvaron av 5 GHz Wi-Fi kan också vara en liten broms på köpet, utan att det är oöverkomligt. Bortsett från det är Konyks anslutna kontakt helt klart väsentlig eftersom den är kvalitativ.

Konyks Priska Max Easy: den klubbiska domen

Konyks Priska Max Easy9

Det är svårt att klandra Priska Max Easy från Konyks. Den tar upp det lilla formatet hos Priska+ Mini och dess mycket kompletta funktioner genom att lägga till Bluetooth. Allt för ett lägre pris.

Förutom frånvaron av Home Kit-hantering och 5 GHz Wi-Fi, är detta uttag anslutet till allt för att behaga. Det är en idealisk inkörsport för alla som vill komma igång med hemautomation utan att spendera en svindlande summa pengar!

Kompakt, lätt att använda och inte för dyr, Priska Max Easy är en av de bästa anslutna pluggarna 2021, om inte den bästa. Ett säkert val för hemautomationsentusiaster!

Mest

  • Kompakt storlek
  • Mycket enkel installation/användning
  • Wi-Fi + Bluetooth-anslutning
  • Komplett applikation med många automationsalternativ

De mindre

  • Inte kompatibel med Apple Home Kit
  • Inget 5GHz Wi-Fi

Driftsättning10

Funktioner9

Ansökan9

Pris8

22,89 €

22,89 €

Relaterade Artiklar

Back to top button