Konvertera video till iPhone eller iPad-format

Du har(Fick) videorna du vill kopiera till din iPad eller iPhone(iPad eller iPhone) för offlinevisning(offlinevisning) ? iCloud är bra och fungerar riktigt bra, men du kan uppenbarligen ladda bara ner det innehållet(ladda ner innehåll) , som är tillgängligt i iTunes Store.

om du har hemvideo(hemvideor) eller nedladdade filmer som du vill överföra till din iPad eller iPhone(iPad eller iPhone), måste du först konvertera dem till lämpligt format. När du har gjort det kan du kolla in mitt inlägg om hur du kopierar eller överför filer till din iPad.

Så vad är det enklaste sättet att konvertera en video till rätt format? Enligt min åsikt, handbroms är den bästa appen för att få jobbet gjort. Det är öppen källkod och körs på Mac , Windows och även linux .

HandBrake förenklar ditt arbete med en uppsättning inbyggda förinställningar för att konvertera videor till specifika format för Apple TV iPad, iPhone, iPod, etc.

Använda handbromsen för att konvertera videor

När du har laddat ner och installerat handbroms kommer du att se huvudgränssnittet där du kan välja en video ( Källa(Källa) ) och utdataformat ( förinställningar(Förinställningar) ).

Klicka på knappen Källa(Källa)” och välj sedan ” Fil”(fil) eller ” Mapp(Mapp) ” . PÅ Windows och Mac(Windows och Mac) kan du enkelt konvertera en hel massa videor på en gång om du vill.

handbroms filmapp

När du väl väljer videofil(videofil), handbroms kommer att skanna den och visa information om videofil(videofil) .

skanna källa

Innan du startar konverteringen, se till att du har valt iPad eller iPhone från förinställningarna till höger.

förinställd för ipad

Upplösningsvärden video och typ(video och typ) av codec kommer redan att väljas åt dig när du väljer en förinställning. Det enda du behöver göra nu är att starta konverteringen genom att klicka på ” Start(Start) ” . Du kan också klicka “Lägg till i kö”(Lägg till i Queu) och lägg sedan till fler videor om du vill.

handbromsstart

Om du använder programmet för första gången måste du också välja en plats för den konverterade filen. Som standard kommer videor att konverteras till MP4-format(MP4-format) med hjälp av H.264 codec(H.264 codec) . Du kommer att kunna se framstegen längst ner Handbromsfönster(Handbromsfönster) .

handbromskonvertering

När den är klar är filen klar. Nu kan du överföra den här filen till din iPad med iTunes. Om du vill konvertera video till din iPhone, följ samma steg, välj bara iPhone från förinställningarna. Om du är mer tekniskt kunnig kan du också klicka på flikar och manuellt justera inställningarna efter eget tycke.

Kopiera filen till din enhet med iTunes

För att ladda upp den konverterade videon till iPad eller iPhone(iPad eller iPhone), öppna iTunes och anslut din enhet till USB-kabel(USB-kabel) . I iTunes klickar du på enhetens ikon högst upp.

välj ipad

Nu på vänster sidofält ser du avsnittet ” På min(På min enhet) enhet”. Gå vidare och klicka på ” filmer”(Filmer) under denna rubrik.

filmer på min enhet

Öppna dirigent(Utforskaren) och hitta din video. När du har det, bara drag(dra och släpp) den till höger del(handsidan) av skärmen under ” filmer”(Filmer).

överföra video till ipad

Klicka på knappen Synkronisera(Synkronisera)” i det nedre högra hörnet och så småningom bör den börja kopiera videofil(videofil) till din iPad. Observera att om du redan har synkat din iPad eller iPhone(iPad eller iPhone) med ett annat iTunes-bibliotek visas ett meddelande som ber dig att göra det radera och synkronisera(Radera och synkronisera) aktuell enhet. Klicka bara på ” Avbryt(Avbryt)” och fortsätt synkroniseringen. Jag kunde kopiera filen trots att min iPad var synkroniserad med en annan dator.

ipad hemvideo

Slutligen, på din iPad, öppna ” Video(Videoklipp)”. Du bör se en ny flik som heter ” Hemvideo(Hemvideor) » . Här hittar du alla filmer som du själv synkat manuellt. Videon bör spelas upp perfekt så länge den är synkroniserad med din enhet. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Har du några videor du vill kopiera till din iPad eller iPhone för offlinevisning? iCloud är jättebra och fungerar riktigt bra, men du kan självklart bara ladda ner innehåll som finns tillgängligt i iTunes store.

Om du har några hemvideor eller nedladdade filmer som du vill ha till din iPad eller iPhone, måste du först konvertera dem till lämpligt format. När du har gjort det kan du kolla in mitt inlägg om hur du kopierar eller överför filer till din iPad.

Så vad är det enklaste sättet att få en video omvandlad till rätt format? Enligt min mening är HandBrake den bästa applikationen för att få jobbet gjort. Det är öppen källkod och fungerar på Mac, Windows och till och med Linux.

HandBrake gör jobbet superenkelt genom att ha en uppsättning inbyggda förinställningar för att konvertera video till specifika format för Apple TV, iPad, iPhone, iPod, etc.

Använda handbromsen för att konvertera video

När du ser att du laddar ner och installerar HandBrake kommer du till huvudgränssnittet där du kan välja video (Källa) och utdataformatet (Förinställningar).

handbroms

Gå vidare och klicka på Källa knappen och välj sedan någon av dem fil eller Mapp. På Windows och Mac kan du enkelt konvertera en hel massa videor samtidigt om du vill.

handbroms filmapp

När du väl har valt en videofil kommer HandBrake att skanna den och visa information om videofilen.

skanningskälla

Innan du startar konverteringen, se till att du väljer iPad eller iPhone från förinställningarna till höger.

förinställd ipad

Värdena för videons upplösning och typen av codec kommer redan att väljas åt dig när du väljer en förinställning. Det enda du behöver göra nu är att starta konverteringen genom att klicka på Start knapp. Du kan också klicka på Lägg till i Queue och lägg sedan till fler videor om du vill.

handbromsstart

Om det är första gången du använder programmet måste du också välja en destination för den konverterade filen. Som standard kommer videor att konverteras till MP4-format med H.264-codec. Du kommer att kunna se framstegen längst ned i Handbromsfönstret.

handbromskonvertering

När den är klar är filen klar. Du kan nu överföra den här filen till din iPad med iTunes. Om du vill konvertera videor till din iPhone, följ samma steg, välj bara iPhone från förinställningarna. Om du är mer tekniskt kunnig kan du också klicka på flikarna och manuellt justera inställningarna efter eget tycke.

Kopiera fil till enhet med iTunes

För att få den konverterade videon till din iPad eller iPhone, öppna iTunes och anslut din enhet med USB-kabeln. I iTunes klickar du på ikonen för din enhet högst upp.

välj ipad

Nu i det vänstra sidofältet kommer du att se en sektion som heter På min enhete. Gå vidare och klicka på Filmer under den rubriken.

på min enhet filmer

Öppna Explorer och hitta din video. När du har den, dra och släpp den till höger på skärmen under Filmer.

överföra video till ipad

Gå vidare och klicka på Synkronisera knappen längst ner till höger och så småningom bör den börja kopiera över videofilen till din iPad. Observera att om du redan har synkroniserat din iPad eller iPhone till ett annat iTunes-bibliotek, kommer det att ge dig ett meddelande om att Radera och synkronisera din nuvarande enhet. klicka bara Avbryt och låt den fortsätta synkroniseras. Jag kunde kopiera filen trots att min iPad var synkroniserad med en annan dator.

ipad hemvideor

Slutligen, på din iPad, gå vidare och öppna videoklipp app. Du bör se en ny flik som heter Hemvideor. Här hittar du alla filmer som du själv har synkat manuellt. Videon bör spelas upp perfekt så länge den synkroniseras med din enhet. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button