Kontrollera om din dator är sårbar för BlueKeep med detta nya verktyg

Säkerhetsbrott, ett mycket aktuellt problem

De sårbarheter av säkerhet är ett mycket närvarande problem i alla typer av enheter. Det spelar ingen roll om vi använder en dator eller annan utrustning. De kan påverka på olika sätt och äventyra vår säkerhet och integritet. Man bör komma ihåg att det oftast är tillverkarna själva som släpper patchar och uppdateringar för att lösa dessa fel.

En hackare kan utnyttja en sårbarhet känd. På så sätt kan det attackera en enhet och utsätta den användaren för risker. Det är viktigt att vi alltid har de senaste uppdateringarna och patcharna installerade. Detta måste upprätthållas oavsett om det är ett operativsystem, en applikation eller någon annan enhet.

BlueKeep är en långvarig sårbarhet som påverkar Windows operativsystem. Problemet är att många privata och företagsanvändare fortfarande inte uppdaterar sin utrustning. Det betyder att de förblir sårbara för detta stora hot.

Det är här det här verktyget som vi presenterar för dig i den här artikeln kommer in i bilden. Det är en väldigt enkel och helt gratis applikation vars enda syfte är att indikera om den här datorn är sårbar för BlueKeep eller inte . Om det är sårbart skulle det vara lämpligt att uppdatera det så snart som möjligt.

Nytt verktyg för att ta reda på om ett system är sårbart för BlueKeep

datasäkerhetsföretag ESET lanserade ett nytt verktyg som låter användare veta om deras system är sårbart för BlueKeep. Dess funktion är ganska enkel och inom några sekunder kommer vi att veta om vår utrustning är ordentligt skyddad eller inte.

För att använda det här verktyget behöver vi helt enkelt Ladda ner filen och kör den. När den körs öppnas kommandotolken och den visar oss en text som anger om vårt system är sårbart för BlueKeep eller inte. Om allt stämmer visas ett meddelande som det som visas på bilden. Senare kan vi stänga fönstret.

Kort sagt, detta kostnadsfria ESET-verktyg låter oss veta om vår Windows-dator är korrekt uppdaterad för att skydda oss från BlueKeep-sårbarheten. Tänk på att det påverkar både användar- och serverversioner. Företaget som utvecklade det indikerar att dess enda mål är att tjäna användare så att de vet om deras dator verkligen är skyddad och att de inte faller offer för några hot baserat på denna sårbarhet.

Vikten av att hålla systemen uppdaterade

Som vi har sett i den här artikeln är det väldigt viktigt att vår utrustning är korrekt uppdatering . Med detta menar vi att det är nödvändigt att ha alla tillgängliga patchar installerade. Det är viktigt att tillämpa det på alla typer av system och enheter. Många säkerhetsbrister kan uppstå.

Men förutom att ha uppdaterade system är det också väldigt viktigt att ha säkerhetsverktyg . Vi behöver att våra system skyddas och kan upptäcka möjliga hot som äventyrar deras funktion. Vi har ett brett utbud av möjligheter i detta avseende. Det finns många antivirus som vi kan använda, såväl som andra verktyg som kan skydda oss.

Slutligen, den sunt förnuft måste också vara närvarande. I många fall kommer hot in på grund av misstag från användare. Fel under navigering som gör systemen sårbara. Det är mycket viktigt att vi alltid surfar på säkra webbplatser, inte laddar ner från tredje parts länkar och är försiktiga med e-postmeddelanden.

Relaterade Artiklar

Back to top button