Kontrollera nätverksanvändning i realtid med Yale

Att ha kontroll över nätverket är mycket viktigt

Det finns många enheter som vi kan ansluta till vårt nätverk och även många applikationer som var och en av dessa datorer kan ha. Det betyder att det ibland är viktigt att ha kontroll om du inte vill drabbas av hastighetsbortfall eller fel som orsakar fel i anslutningen.

Det är sant att nuvarande anslutningar fungerar bättre, våra routrar kan stödja mer utrustning och hastigheten påverkas inte så mycket. Det beror dock också på hur vi ansluter, om vi använder nätverket mycket, hur många datorer som använder anslutningen samtidigt osv.

Om vi ​​har en begränsad anslutning om vi är uppkopplade i Wi-Fi och täckningen inte är den bästa kan det vara väldigt intressant att ha kontroll över vad vi använder. Även om vår taxa är begränsad och vi inte vill att den ska ta slut, till exempel om vi gör mobiltjudring.

Yale, verktyget för att kontrollera användningen av nätverket

Det är en helt gratis program . Yale behöver inte installeras för att fungera. Det första man ska göra är att Ladda ner filen och kör den. Programmet kommer i en bärbar fil som innehåller den körbara filen och är cirka 625 KB stor när den extraheras. Yale körs från systemfältet och dess gränssnitt är ett litet popup-fönster som öppnas automatiskt.

För att visa oss alla tillgängliga alternativ måste du naturligtvis köra in den administratörsläge . Vi klickar helt enkelt på den körbara ikonen och, med applikationen stängd, öppnar vi den med administratörsbehörighet. Nu kommer vi att se att om vi klickar på nätverkskartan kommer fler alternativ att visas.

Tänk på att vi inte bara kommer att se nätverksanvändning vilket är det viktigaste och vad vi är intresserade av i vårt fall, men det visar oss också minne, cpu eller diskanvändning. En serie tillagda data som kan vara av intresse för användare.

Men om vi fokuserar på användningen av nätverket måste vi ange att det visar oss nätverkskort som vi använder. Det betyder att om vi är anslutna via Wi-Fi kommer det att visa oss det trådlösa kortet, om vi är anslutna med kabel kommer Ethernet-kortet att dyka upp.

För att se allt innehåll den erbjuder oss måste vi klicka på nätverkskartan som den visar oss. Till en början kommer vi bara att se förbrukningen vid den tiden. Längst upp till höger, bredvid stängningsknappen, har vi möjlighet att trycka och dra till önskad plats på skärmen.

Men det har vi också olika alternativ . Yale öppnas i Windows aktivitetsfält. Om vi ​​går dit kommer vi att se applikationsikonen. Klicka bara på höger musknapp och klicka på Alternativ. Ett nytt fönster öppnas med olika funktioner och egenskaper som vi kan ändra.

Kortfattat, Yale är ett intressant verktyg som visar oss nätverksförbrukningen på vår enhet. Vi kan se hur mycket varje program spenderar, grafer för att analysera möjliga toppar osv. Det är helt gratis och väldigt lätt att använda. Ett alternativ att även upptäcka om det finns ett program som förbrukar resurser utan vår vetskap. Dessutom kommer vi, som vi har sett, även se förbrukningen av CPU, minne eller hårddisk. Funktioner som kan vara intressanta i vissa fall för att ha bättre kontroll över allt som händer i systemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button