Kontrollera alla nycklar för de Wi-Fi-nätverk som du har använt i Windows

Idag är det vanligaste att surfa på trådlösa nätverk. Om vi ​​ser tillbaka så var det för bara några år sedan normalt att ansluta från en dator ansluten till en trådbunden router. Gradvis uppstod mobila enheter med Wi-Fi-anslutning. Dessutom har förbättrade routrar gjort surfning utan kablar mycket vanligare. Idag ska vi förklara hur man kontrollerar wifi-nycklar som vi anslutit till från Windows.

Vikten av Wi-Fi-nätverk

Som vi nämnde, den Wi-Fi-nätverk är av stor betydelse idag. Det gör att vi kan ansluta från väldigt olika platser och väldigt olika team. Det är ganska vanligt att vi går in i ett Wi-Fi-nätverk från till exempel en dator och senare vill komma in från mobilen eller vilken annan enhet som helst. Det kan till och med hända oss i vårt eget hem.

Det är dock möjligt att vi inte har lösenordet till Wi-Fi-nätverket vid tillfället, att vi inte kommer ihåg det eller att vi helt enkelt vill berätta för någon någon gång så att han kan använda det på en annan dator. Som tur är har vi möjligheten att enkelt känna till lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk som vi har anslutit till från Windows.

Tänk på att Windows 10 är det mest använda operativsystemet på stationära datorer idag. Av denna anledning kan det vara användbart för många användare som enkelt vill veta lösenorden för de Wi-Fi-nätverk de har använt.

Hur man vet lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk från Windows

Vi har flera alternativ till vårt förfogande för detta. Vi kommer att förklara några av dem så att vi kan omsätta dem i praktiken och på så sätt upptäcka vad som är lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk i Windows som vi tidigare har anslutit till.

Via kommandotolken

Ett alternativ vi måste känna till lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk till Från Windows 10 är att använda kommandotolken. För att göra detta räcker det att ha anslutit till detta specifika nätverk och använda ett kommando som vi ska förklara.

För att komma in måste du starta, skriva kommandotolken och gå in. Senare måste vi sätta kommandot netsh wlan show profile och köra det.

Här kommer vi att se en lista med alla Wi-Fi-nätverk som vi har anslutit till från Windows på den här datorn. Se bara den vi är intresserade av och kör kommandot netsh wlan show profile Network name key = clear.

Det kommer att visa oss en rad information om det specifika nätverket, som vi kan se. Lösenordet för det Wi-Fi-nätverket kommer också att visas där.

Från Windows-inställningar

Vi kan också se orden av passera Wi-Fi-nätverk som vi använde i Windows från själva konfigurationen. För att göra detta måste vi den här gången gå till kontrollpanelen, ange Nätverk och Internet och klicka på Nätverk och delat resurscenter. Nätverket som vi är anslutna till visas och vi klickar på det.

Efter det måste vi klicka på Wireless Properties. Vi ger säkerhet och där ser vi lösenordet för det specifika nätverket. Vi ger det bara för att visa och det är allt.

Wifi Profile Manager

Vi kan också använda tredjepartsapplikationer. En av dem, mycket lätt att använda, är WiFi-profilhanterare . Vi kan Ladda ner fri

När vi öppnar det här programmet kommer det att visa oss de nätverk vi har anslutit till. Om vi ​​är anslutna till ett av dem kan vi också enkelt känna till lösenorden. Klicka bara på den och klicka på Exportera till XML. Det kommer att spara en fil i systemet och vi kan öppna den för att visa oss information om det specifika nätverket, där lösenordet också visas.

Kort sagt, det här är alternativen vi har för att känna till lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk som vi har anslutit till från Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button