Konkurrent till Steam Deck och Switch, den bärbara konsolen signerad Razer och driven av Qualcomm läckte!

Razer handhållen konsol © Qualcomm via VideoCardz

Handhållna konsoler verkar ha blivit mer och mer framgångsrika de senaste åren. Efter Nintendo och Valve kan det vara Razers tur att erbjuda en sådan.

Drivs av Qualcomms Snapdragon G3X SoC, Razers konsol läcker genom läckta bilder VideoCardz.

Snapdragon, batteri med stor kapacitet, OLED, …

Det är för närvarande ganska svårt att få en uppfattning om vad denna bärbara konsol signerad Razer kan vara, som för närvarande är begränsad till ett “utvecklingspaket”. Efter första rykten om ett Qualcomm-projekt i mars förra året kommer all information vi har tillgänglig från en läckt bilder som presenterar grundarens nästa SoCs, varav en skulle vara tillägnad en bärbar spelkonsol; men få rent tekniska detaljer har avslöjats.

Razer handhållen konsol © VideoCardz

Enligt den magra informationen som erhållits skulle den potentiella Razer-konsolen därför drivas av Qualcomms Snapdragon G3X SoC och utrustad med ett 6 000 mAh batteri, en OLED HDR-skärm klockad till 120 Hz, en USB-port Type-C-kompatibel DisplayPort (för att ansluta en skärm därför) samt en 1080p webbkamera.

Det visuella framhäver även produktens ergonomi och den haptiska feedbacken, som utan tvekan motsvarar HD-vibrationerna från Nintendo Switch och de nya Sony- och Microsoft-kontrollerna. Utan specifika detaljer om processorns kraft är det fortfarande svårt att förutsäga maskinens framtida prestanda.

En dedikerad konsol… för molnspel?

Förutom kraften i SoC, omger mysteriet destinationen för denna potentiella framtida konsol: faktiskt, teamet av VideoCardz anta att maskinen till stor del skulle vara dedikerad till molnspel, särskilt tack vare xCloud-kompatibilitet. Integrationen av ett Wi-Fi 6E-kort och 5G-anslutning kan bekräfta detta, men frågor kvarstår: kommer ett så stort batteri att vara användbart för streaming av spel? Vi får nog vänta ett tag för att få reda på mer.

Razer verkar dock rusa in på marknaden som öppnades av Nintendo i mars 2017, samtidigt som han försöker konkurrera med Valve och dess Steam Deck, med sin egen vision om den moderna handhållna konsolen.

Källa: Gränsen / VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button