Komprimera videor för att minska storleken med Simple Video Compressor

Videofiler(Video) är vanligtvis stora och tar upp mycket diskutrymme. Ännu viktigare, om videofilen är rå och tas rå från kameran, kan den bli ännu större. Videofiler(Video) är något komprimerbara. Men du tappar kvalitet om du komprimerar videon mycket. I de flesta fall vill du hitta den perfekta balansen mellan komprimering och kvalitet. I det här inlägget granskade vi ett verktyg som heter ” Enkel videokompressor(Simple Video Compressor)”, som låter dig minska storleken på dina videofiler med en enkel GUI(gui).

Enkel videokompressor

Som namnet antyder är själva verktyget väldigt lätt att använda. Det erbjuder ett minimalistiskt användargränssnitt och lätt att förstå operationer. Verktyget är en donation och under installationen kan det kräva att du installerar en del sponsrat innehåll, du kan hoppa över det.

Först måste du lägga till videorna du vill komprimera. Du kan lägga till flera videor eller en hel mapp. Du kan också importera videor med text, csv eller Excel-fil. Den här funktionen kan hjälpa dig om du redan har indexerat videofilerna i textfilen.

Komprimera video för att minska storleken

När du har lagt till videor kan du kolla in dem genom att helt enkelt läsa detaljerna eller använda videospelaren till höger. Nu kan du välja komprimeringsläge beroende på dina krav. En skjutreglage i 12 nivåer låter dig välja en kombination av komprimering och kvalitet. Dessutom kan du också använda rullgardinsmenyn för att välja komprimeringsnivå. Kom ihåg(Kom ihåg), ju högre komprimeringsnivå, desto lägre kvalitet.

Rullgardinslista ” Video-storlek(Videostorlek) ” låter dig ändra videostorleken genom att ange en absolut procentandel. Du kan enkelt ändra storlek på dina videor om du vill lägga upp dem på sociala medier eller andra plattformar.

När du har ställt in komprimeringsnivån kan du trycka på F6 eller ” Komprimera video(Komprimera videor) ” för att starta komprimeringen. Kompressionen kan ta längre tid beroende på kompressionsnivån. Förloppsindikatorn ger dig en uppfattning om det övergripande framstegen, och programmet visar också den tid som återstår tills det är klart. Du kan pausa komprimeringen däremellan och återuppta den när du vill.

Verktyget integreras också väl i snabbmenyn Windows utforskaren(Windows utforskaren). Du kan bara högerklicka på videon och välja ” Komprimera med Simple Video Compressor(Komprimera med enkel videokompressor)”. Komprimeringen startar för den valda filen.

Enkel Videokompressor kan också användas för att slå samman olika videor till en. Allt du behöver göra är att öppna dialogrutan för sammanfogning av filer och ange sökvägen till de filer du vill sammanfoga.

Verktyget erbjuder också olika andra inställningar. Du kan ställa in utdatafilen manuellt eller ange en mall för utdatafilerna. Dessutom kan du också ange en utdatamapp och en operation som ska utföras om filen redan finns.

Bortsett från detta kan du också välja vilken åtgärd som ska vidtas efter att filkomprimeringen är klar. Verktyget erbjuder olika åtgärder som t.ex stänga av(Stänga av) dröm(Sömn), gå ut från systemet(logga ut) , visning(Utforska) utdatafil, etc.

Enkel Videokompressor behövs om du komprimerar många videor. Han gör vad han säger och gör sitt jobb. Detta är ett mycket enkelt och grundläggande verktyg. Det finns många videouppsättningar tillgängliga, men om du letar efter något som bara komprimerar videor, kan det här verktyget vara något för dig.

Klick här(här) för att ladda ner Enkel videokompressor . Du kan också ta en titt på dessa verktyg för att minska videofilstorleken online och offline.

RÅD(DRICKS) : Kvalitetsmodifierare(Quality Modifier) ​​MP3 kan hjälpa dig att minska MP3-filstorleken (minska MP3-filstorleken).

Videofiler är vanligtvis stora och tar upp mycket utrymme på disken. Ännu viktigare, om videofilen är rå och har tagits obehandlad från en kamera kan den ha en ännu större storlek. Videofiler är till viss del komprimerbara. Men du förlorar på kvalitet om du komprimerar videorna mycket. Att hitta en perfekt balans mellan komprimering och qvality är vad som önskas för det mesta. I det här inlägget har vi täckt ett verktyg som heter ‘Enkel videokompressor‘ som låter dig minska storleken på dina videofiler genom ett enkelt GUI.

Enkel videokompressor

Som namnet antyder är själva verktyget väldigt enkelt att använda. Den erbjuder ett minimalistiskt användargränssnitt och lätt att förstå operationer. Verktyget är donationsprogram och medan installationen kan begära att du installerar visst sponsrat innehåll kan du hoppa över det.

För att komma igång måste du lägga till videor som du vill komprimera. Du kan lägga till flera videor eller en hel mapp. Dessutom kan du importera videorna med hjälp av en text-, CSV- eller en excel-fil. Den här funktionen kan hjälpa dig om du redan har indexerat videofilerna i en textfil.

Enkel videokompressor

Komprimera videor för att minska storleken

När videorna har lagts till kan du verifiera dem genom att helt enkelt läsa igenom detaljerna eller genom att använda videospelaren på höger sida. Nu kan du välja komprimeringsläge beroende på dina krav. Reglaget med 12 nivåer kan justeras för att välja en kombination av komprimering och kvalitet. Alternativt kan du också använda rullgardinsmenyn för att välja komprimeringsnivå. Kom ihåg att mer komprimeringsnivån, sänk kvaliteten.

De’video-storlek‘ rullgardinsmenyn låter dig ändra storlek på videoklippen genom att ange den absoluta procentandelen. Du kan enkelt ändra storlek på dina videor om du vill lägga upp dem på sociala medier eller andra plattformar.

När du är klar med att justera komprimeringsnivån kan du trycka på F6 eller ‘Komprimera videor‘-knappen för att starta komprimeringen. Kompressionen kan ta längre tid beroende på kompressionsnivån. Förloppsindikatorn ger dig en uppfattning om det totala framstegen och programmet visar också den tid som återstår tills det är klart. Du kan pausa komprimeringen däremellan och återuppta den när du vill.

Verktyget integreras också väl i högerklicksmenyn i Utforskaren i Windows. Du kan helt enkelt högerklicka på en video och välja ”. Komprimeringen startar för den valda filen.

Simple Video Compressor kan också användas för att sammanfoga olika videor till en. Allt du behöver göra är att öppna dialogrutan för att ansluta filer och ange sökvägen till filer som ska sammanfogas.

Verktyget erbjuder också olika andra anpassningar. Du kan ställa in en utdatafil manuellt eller ange ett mönster för utdatafiler. Dessutom kan du också ange utdatamappen och en operation som ska utföras om filen redan finns.

Utöver det kan du också välja en åtgärd som ska utföras när filkomprimeringen har slutförts. Verktyget erbjuder olika åtgärder som avstängning, vila, logga ut, utforska utdatafil, etc.

Simple Video Compressor är ett måste om du komprimerar många videor. Den gör vad den säger och får jobbet gjort. Det är ett väldigt enkelt och grundläggande verktyg. Det finns många videosviter tillgängliga men om du letar efter något för att bara komprimera videorna kan det här verktyget vara det.

Klick här för att ladda ner Simple Video Compressor. Du kanske också vill ta en titt på dessa verktyg för att minska videofilstorleken online och offline.

DRICKS: MP3 Quality Modifier kan hjälpa dig att minska MP3-filstorleken.

Relaterade Artiklar

Back to top button