Kommer vi verkligen att förbjuda “Netflix”, “Disney +” och andra “Amazon Prime”-knappar på fjärrkontroller?

netflix remote.jpg

Gäller fransk suveränitet för tv-fjärrkontroller till den grad att knapparna tas bort netflix
och Disney+
? Franska deputerade kommer att ha två månader på sig att svara på denna fråga.

Nationalförsamlingen ger sig ut på ett uppdrag för att synliggöra traditionella tv-kanaler på hemskärmarna på tv-boxar och anslutna tv-apparater samt på fjärrkontroller.

Mot slutet av Netflix-knappar på fjärrkontroller?

Försökspersonen har agiterat PAF i flera månader. Enligt Ekonalanserade nationalförsamlingen onsdagen den 24 november 2021 ett “blixtuppdrag” angående boxarnas hemskärmar och fjärrkontrollerna som måste vara klara i januari 2022. De franska deputerade har alltså två månader på sig att ta ställning till frågan. Netflix , Amazon Prime Video, Disney+ och liknande knappar som visas på anslutna TV-fjärrkontroller och som skulle skada bevarandet av “konkurrens mellan spelare”.

För Bruno Studer, ordförande för nationalförsamlingens kulturkommission, som initierade detta uppdrag, ” tv-kanaler riskerar att straffas i framtiden. Och vi avstår inte från att överklaga till Konkurrensverket, enligt uppdragets slutsatser varnar han. Också ifrågasatt, frånvaron av en numerisk knappsats på fjärrkontrollerna för att komma åt traditionella kanaler till förmån för att lyfta fram giganterna inom videoströmning.

En lukrativ verksamhet för operatörer

I själva verket, medan cirka 3,3 miljoner uppkopplade tv-apparater säljs i Frankrike 2020, inkluderar tre fjärdedelar av de nya enheterna som köptes under första halvåret 2021 de berömda knapparna dedikerade till SVoD-jättarna, enligt GfK. ” Stora tillverkare som Samsung och LG gör globala affärer med Netflix. Och fjärrkontroller av denna typ är fler och fler på senare år » larmade en specialist från en stor tv-kanal till Ekona. Enligt uppgifter från Bloombergskulle vissa tjänsteleverantörer verkligen debitera Netflix en dollar per kund för att sätta en dedikerad knapp på fjärrkontrollen.

PAF-chefer är också kränkta av bristen på synlighet av livekanaler, replay-tjänster och Salto, den franska streamingplattformen, på hemskärmar som gynnar amerikanska konkurrenter. Frågan är också viktig här eftersom tv via boxarna fortfarande är majoriteten. Ändå vann de franska skådespelarna sin sak på denna sista punkt. En ny artikel som lagts till i 1986 års lag om audiovisuella medier föreskriver att från och med den 1 januari säkerställer gränssnitten för tv-apparater, högtalare och andra anslutna enheter “lämplig synlighet” för “tjänster av allmänt intresse” med påföljd eller formell underrättelse. Det återstår att se hur denna lagartikel kommer att användas och tolkas eftersom en viss otydlighet fortfarande råder.

Källa: Ekona

Bästa videostreamingtjänst – Jämförelse 2021 | Clubic

Clubic jämför oberoende och objektivt de 11 bästa onlinevideostreamingtjänsterna. Klicka för mer information.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button