Kommer iPhones snart att säljas utan SIM-kort, med byte till eSIM?

Apple iPhone 13 Pro

Efter uttaget och laddaren, deniPhone kunde snart säga adjö… till SIM-kortet!

Ett rykte nyligen framkallar verkligen den kommande lanseringen av enbart en eSIM-kompatibel iPhone.

SIM-kortet snart”har varit“för iPhone?

För några år sedan skapade Apple en överraskning genom att ta bort jackporten från sin iPhone. Senare fortsatte det amerikanska företaget att skaka upp vanorna genom att den här gången ta bort laddningsblocket från iPhone-boxarna. Snart kan iPhone dra en linje under en historisk kvarleva från mobiltelefoni: det fysiska SIM-kortet.

Detta är verkligen vad vissa rykten antyder, med en iPhone som snart kan byta helt in i eSIM-tiden. Med all sannolikhet är detta inte den framtida generationen av iPhone 14 (kommer i slutet av 2022) utan snarare iPhone 15 året därpå.

Enligt Gör iPhone-blogg, så iPhone 15 Pro kommer att vara den första iPhone i historien att hoppa över SIM-kortet. För användaren blir det då absolut nödvändigt att förlita sig på ett eSIM, eller ett digitalt kort integrerat i mobilen, som aktiveras hos dess operatör.

Kanske ett byte till eSIM från 2022

På sidan av hemmet MacRumorsförklarar vi ändå att Apple redan skulle ha tipsat de viktigaste amerikanska (och globala) operatörerna att förbereda sig för lanseringen av en iPhone som endast är kompatibel med eSIM… från 2022.

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Apple skulle alltså kunna erbjuda vissa iPhone 13-modeller som bara är eSIM-kompatibla (och därför utan SIM-port) under loppet av nästa år, innan man drar en linje (enligt källan till MacRumors alltid) på SIM-kortet från iPhone 14-generationen.

För ordens skull, med den nya iPhone 13, är det möjligt att använda det dubbla SIM-läget, med antingen två aktiva eSIM, eller ett nano-SIM och ett eSIM. På iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR tillåter det dubbla SIM-läget användning av ett nano-SIM och ett eSIM.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button