Kommer Ford att börja ta betalt för programuppdateringar?

Från och med nu tar Ford inte betalt för programuppdateringar. Företaget erbjuder gratis mjukvaruuppdateringar för sina fordon som är utrustade med FordPass Connect-modemet. Denna policy för gratisprogramuppdatering kan dock ändras i framtiden. Ford kan börja ta betalt för mjukvaruuppdateringar om de upptäcker att kostnaden för att tillhandahålla gratis uppdateringar inte är hållbar.

Det är gratis att ladda ner SYNC 3. Det är nödvändigt att ha ett Sync Owner-konto för att kunna använda tjänsten. Sync Connect är gratis eftersom det är integrerat i din telefon, vilket gör det helt gratis. Det krävs också att du prenumererar på tjänsten, som kan kosta så mycket som $200 per år. Vissa nya Ford-fordon kommer att utrustas med infotainmentsystemet Sync 4, som är en del av Fords nya infotainmentsystem. 2021 Ford Mustang Mach-E, 2021 Ford F-150 och 2021 Ford Bronco är bland de fordon som har Sync 4 installerat. Om du väljer MapMyIndia.com kan du uppdatera dina kartor gratis i fem år, vilket säkerställer att ditt fordon alltid är uppdaterat.

Är uppdateringar av bilprogram gratis?

Kredit: PR Newswire

De flesta bilprogramuppdateringar är gratis. Det kan dock tillkomma en avgift för vissa uppdateringar, beroende på bilens märke och modell. Kontakta biltillverkaren eller din lokala återförsäljare för mer information.

Datorer som styrs av komplex programvara används i dagens fordon för att styra allt från underhållning till motorprestanda. Varje fordons programvara innehåller hundratals miljoner rader kod. Konsekvenserna av en mjukvarufel bakom ratten är mycket allvarligare än av ett brott mot säkerhetsbältet när du sitter vid ett skrivbord. I allmänhet uppdateras programvaran för ett fordon regelbundet för att lösa en mängd olika problem. Mer än 200 miljoner bilar över hela världen kommer att kunna ta emot mjukvaruuppdateringar via luften till 2022, enligt International Organization for Standardization. Användningen av luft-till-mark-uppdateringar för uppdateringar av fordonsmjukvara förväntas öka inom en snar framtid.

Varför behöver bilar programuppdateringar?

Om du uppdaterar programvaran kanske du kan lösa problemet. Programuppdateringar å andra sidan kan kanske lösa latenta säkerhetsproblem, förbättra fordonets körbarhet och till och med lösa problem med latent säkerhet. När du tar in ditt fordon för service, såsom ett oljebyte, bromskontroll eller justering, kommer återförsäljaren att installera programuppdateringar.

Hur du håller din bils prestanda i toppform

Prestanda varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive motorstyrning och PCM. Uppdateringar av ECM är avgörande för att förbättra reaktionsförmågan hos olika system, samt förhindra att typiska problem uppstår. PCM:er analyserar ett brett spektrum av data för att förbättra fordonets prestanda.

Finns det en avgift för Ford Sync?

Kredit: blogspot.com

Det finns en årlig prenumerationsavgift på 80 USD för fordon utrustade med Connected Navigation (90 dagars provperiod). Det är inte möjligt att betala för anslutna tjänster med FordPayTM eller FordPass®** Rewards.

Finns det en månadsavgift för Ford Sync?

Eftersom den är tillgänglig via din telefon kommer du inte att debiteras någon avgift för Ford Sync Connect. Prenumerationer på detta system, liksom andra telematiksystem, kostar mellan $20 och $200 per år.

Fords nya navigationssystem, Sync, nu tillgängligt

Fords nya navigationssystem, Sync, är nu tillgängligt i fordon som är berättigade till det. En gratis 90-dagars provperiod börjar när den nya fordonsgarantin börjar, och kunden måste aktivera det kvalificerade fordonet med ett FordPass-konto för att låsa upp testversionen av navigationstjänsten. Navigationssystemet erbjuder sväng-för-sväng-anvisningar, väder, trafik, nyheter och sportresultat, förutom sväng-för-sväng-anvisningar. Sync kan också spela musik från Bluetooth Audio och USB-enheter, så att du kan lyssna på satellitradio och strömma ljud från SiriusXM Satellite Radio.

Måste du betala för Ford Connect?

Om du registrerar dig för en gratis 2-årig testversion av FordPass Connect får du gratis tillgång till din Live Traffic, fjärrfunktioner och andra funktioner. Den enda gången eCall kommer att debiteras är under fordonets livstid; den här funktionen är gratis.

Appen Touch Settings: Ger dig kontroll över vad dina passagerare kan göra när de är anslutna.

Ford Touch Settings-appen, som är tillgänglig i 2013 och 2014 Ford-fordon med SYNC 2.0 eller 3.0, låter dig styra vilka appar dina passagerare kan komma åt när de är anslutna. Du kan begränsa deras åtkomst till bara de väsentliga föremålen, som kommunikation och navigering, eller så kan du låta dem surfa på Internet och använda applikationer. Det är också möjligt att ställa in ett lösenord för att säkra deras anslutning.
Fords fjärrstartinstallation är tillgänglig för 2014 års Ford Fiesta. C-Max hybrid har 499 rader. Fjärrstartinstallation och priser på plats Märke/modell: Ford Fiesta $4992012 Ford Focus$400 2013 Ford Fusion$499 2013 C-Max hybriden lägger till 4913 $ till priset.

Varför avbröt Ford synkroniseringen?

Varför upphör Sync Services? Synchronous Service förlitade sig på teknik som inte längre existerar. Även om det var användbart i början av funktionen, är det inte längre det bästa sättet att hjälpa ägare.

De olika typerna av Ford Sync

Om du har ett SYNC 2-fordon kommer du att kunna se medieinnehåll, såsom låtar och videor, på din iPhone eller Android-enhet. Dessutom kommer du att kunna välja grundläggande inställningar som uppspelning, volym och val av låt. Du kommer att kunna kontrollera mediauppspelning såväl som andra inställningar på ditt SYNC 3-fordon. Dessutom kommer du att kunna se trafikförhållandena när de ser ut, samt närliggande parkering.
Om du är osäker på vilken version av SYNC du har eller vill uppgradera till en nyare version, hjälper vår guide dig att göra nödvändiga ändringar.

Kan jag uppdatera min Ford Sync själv?

Placera din USB-enhet i bagageutrymmet på ditt Fordfordon. För att komma åt din meny måste du först starta SYNC. När du klickat på “OK” kommer du att kunna komma åt “SYNC-Settings.” När du uppmanas, tryck på “OK”-knappen efter att ha rullat till “Installera på SYNC.”

SYNC 3 kan laddas ner gratis. För att använda tjänsten måste du ha ett aktivt SYNC-ägarkonto. Beroende på installationen kan SYNC-systemet starta om i 60-90 sekunder ibland. Det är viktigt att ha ditt VIN på fil för att uppdatera ditt fordon. Du bör kunna slutföra uppdateringen inom 30 minuter efter att du har startat den. Det nya infotainmentsystemet Sync 4 är Fords senaste erbjudande. Ford-ägare kan använda den i sina bilar, såväl som Apple CarPlay och Android Auto, vilket ger dem åtkomst till Waze-navigering och Alexa-kunskaper samt Apple CarPlay och Android Auto.

Om du vill lära dig mer om hur du uppdaterar ditt SYNC 3-navigationssystem, besök sidan SYNC och Navigation Update. Genom att ange ditt fordonsidentifikationsnummer (VIN) kan du kontrollera om uppdateringen är klar. Gå till rullgardinsmenyn i avsnittet SYNK UPPDATERINGAR.
Det tar bara cirka 60 minuter att uppdatera systemet. Efter att uppdateringen har installerats måste du fortsätta köra motorn tills den är klar. Installationen har slutförts och du kommer att se ett meddelande bredvid den. Vi önskar dig lycka till i ditt SYNC 3-äventyr. När uppdateringen är klar kommer ditt navigationssystem att aktiveras och de senaste kartuppdateringarna kommer att vara synliga.

Hur uppdaterar jag mitt Ford-navigationssystem gratis?

Det finns inget sådant som en gratis uppdatering av Ford Navigation System. Det enda sättet att uppdatera systemet är att köpa en uppdatering via Fords webbplats.

Fords mjukvaruuppdatering

I takt med att tekniken går framåt, gör bilar det också. Ford arbetar ständigt med nya mjukvaruuppdateringar för att förbättra prestanda, säkerhet och säkerhet för sina fordon. Vissa uppdateringar är tillgängliga för nedladdning, medan andra måste installeras av en återförsäljare. Ford arbetar alltid för att förbättra kundupplevelsen, och mjukvaruuppdateringar är bara ett sätt att göra det på.

Under de kommande månaderna kommer Ford att börja rulla ut mjukvaruuppdateringar till sina fordon via luften. Biltillverkaren arbetar för närvarande på en stor uppdatering för sin Alexa-röstassistent, som kommer att inkludera röststyrning från Amazon. Över 700 000 fordon i USA och Kanada kommer att vara berättigade till Alexa-uppdateringar i år, med miljoner fler att komma under de närmaste åren. Över-the-air mjukvaruuppdateringar är nu tillgängliga för upp till 80 datormoduler i Ford-fordon. Den kommer att göra betydande uppdateringar som är praktiskt taget osynliga för sina kunder samtidigt som den gör lite eller inget arbete. En omstart av fordonets operativsystem är också möjlig över natten.

Hur du uppdaterar din Ford Sync-programvara

För att uppdatera din Ford SYNC-programvara måste du först ansluta din USB-enhet till din bil och sedan trycka på “Meny”-knappen. Inställningarna kan sedan nås genom att klicka på “SYNC-Settings.” För att börja, gå till “Installera på SYNC” och klicka sedan på “OK.” En Ford-återförsäljare kan förse dig med kostnadsfria nedladdningar av SYNC-uppdateringar, men vissa kan kräva ett möte. SYNC-mjukvaran är för närvarande tillgänglig för nedladdning.

Senaste mjukvaruuppdateringen för Ford Power-up

Den senaste mjukvaruuppdateringen för Ford Power-Up ger förare ett antal nya funktioner och förbättringar, inklusive förbättrad röststyrning, ökad smartphoneintegration och förbättrad navigering. Den här uppdateringen innehåller också ett antal buggfixar och prestandaförbättringar.

När Ford lanserar sin nya mjukvaruuppdatering, Power-Up, från luften släpps uppdateringen. Eftersom företaget använder en teknologiplattform kommer många uppdateringar att vara osynliga för kunderna. En snabb uppdatering kan ta mindre än två minuter, men en längre uppdatering kan ta mycket längre tid. Dessutom tillkännagav Ford och Amazon en branschomfattande lansering av handsfree Alexa. Alexa, Amazons röstassistent, kommer att finnas tillgänglig i miljontals Ford-fordon i USA och Kanada från och med i år. Efter tre år kommer Ford att ta ut Amazon Alexas pris. Som en del av sin långsiktiga strategi kommer Amazon att samarbeta med företaget för att leverera förbättrade funktioner och nya tjänster under de kommande sex åren.

Nya 2021 Ford F-150 och Ford Mustang Mach-E kommer att vara utrustade med Amazon Alexa röststyrning. Alexa kan utföra ett brett utbud av uppgifter, inklusive att ringa ett platssamtal, hitta en parkeringsplats och så vidare. Power-Up-programvaruuppdateringar kommer snart att finnas tillgängliga för nästan alla fordonsdatormoduler. BlueCruise5 handsfree motorvägskörning är nu tillgänglig med Ford Co-Pilot360-teknik i intelligent farthållare.

I vilka fordon finns Ford Power-up Enhance-programuppdateringar tillgängliga?

Som en del av sitt nya Power-Up-programuppdateringssystem kommer Ford att erbjuda en mer sömlös Amazon Alexa-upplevelse som börjar med F-15o, Bronco och Mustang Mach-E. Ford säger att Power-Up-programvaruuppdateringar levererar regelbundna fordonsförbättringar till ägare.

Relaterade Artiklar

Back to top button