Kommentaretikett på internet Förbättra din sociala upplevelse

Internet kan ibland verka som en ganska skrämmande plats. Vad du än postar kommer det att finnas folk som tittar och kommenterar det. Och många känner sig mycket säkrare när de säger saker som de normalt sett inte skulle säga när de sitter framför en skärm snarare än framför en riktig person. Speciellt om den typ av sociala medier de använder ger en känsla av anonymitet.

Det finns dock sätt att kommentera online som gör att du kan vara stressfri. Även om någon avsiktligt försöker provocera något, bör du inte tillåta dig själv att blanda dig i det. Det finns redan tillräckligt med stress i världen, Internet bör inte vara en annan källa till det.

Tänk efter innan du postar(Tänk efter innan du postar)

Innan du lägger upp några meddelanden på nätet är det en bra idé att tänka på vilken typ av reaktion de kan få. Om du skriver om kontroversiella ämnen som politik eller religion, är det mycket troligt att du får arga svar. Så bestäm om det är värt det du vill lägga upp.

Om du svarar på något som någon har kommenterat, fundera över vad du lägger till i konversationen och om det är nödvändigt. Att vara selektiv i vad du säger hjälper dig att undvika direkta negativa reaktioner från andra.

Om du kan, ignorera(Ignorera det om du kan)

I de flesta situationer, när du ser ett inlägg eller en kommentar som verkligen gör dig förbannad, är det bäst att inte engagera sig. Du kommer att spara dig själv mycket stress genom att avstå från att svara.

För det mesta är det inte värt ansträngningen. Att sluta följa eller blockera en person hjälper dig också att undvika saker du inte vill se. Och du kommer att spendera mycket mindre tid på att bli upprörd över det som postades.

Tänk också på att det är väldigt svårt att verkligen ändra någons uppfattning över Internet. På grund av plattformens karaktär förstärker negativa recensioner vanligtvis bara någons övertygelse, och de kommer sannolikt inte att förändras oavsett vilken information du tillhandahåller.

När människor bildar en åsikt använder de kognitiva fördomar för detta, som inte alltid bygger på logik. Ingen är immun mot detta, så när ett inlägg eller kommentar du inte håller med om får dig en reaktion kan du istället försöka lista ut varför det fick dig att känna så och gå vidare.

När ska du svara(När du borde svara)

Men det finns tillfällen då det kan vara en bra idé att svara på något. Om du kan ge en djupare förståelse eller information som någon sannolikt är mottaglig för, kan ditt svar faktiskt vara konstruktivt för samtalet.

Dessutom, om någon du känner personligen har postat något du inte håller med, är det mer sannolikt att de lyssnar på dig. Någon du känner har någon form av känslomässig koppling till dig, så de är mer benägna att överväga ditt svar. Det är osannolikt att en fullständig främling bryr sig om vad du har att säga.

Hur man reagerar taktfullt(Hur man svarar taktfullt)

Så om du bestämmer dig för att skriva en kommentar finns det några saker du bör tänka på. Innan(För det första) låt dig inte sjunka ner i förolämpningar. Det finns ingen fördel med att använda dem, och folk är mycket mindre benägna att ta dig på allvar.

Även om någon förolämpar dig först, i stället för att ge tillbaka, borde det vara ett tecken på att du ska ta ett steg tillbaka från situationen.

Försök att vara uppmärksam på formuleringen du använder när du skriver ditt svar. Det finns ingen tonfall på Internet, så saker kan lätt missförstås. Om du misstänker att något kan verka förvirrande, försök att formulera det på ett annat sätt. Att använda uttryckssymboler kan också vara till hjälp i dessa situationer för att visa andra att du menar väl.

Försök också att inte vara nedlåtande, annars kommer folk inte att vara lika mottagliga för dig. Att vara fördomsfri kan vara din bästa handling, så länge personen du svarar till inte visar hat eller främjar något farligt.

Hur man känner igen ett troll(Hur man ser ett troll)

Om du hamnar i ett slagsmål på nätet är det mycket troligt att du har att göra med någon som bara vill argumentera för att bråka. Eller så bryr de sig inte alls om vad du har att säga, och istället vill de bara göra narr av dig.

Det finns flera sätt att fånga en av dessa människor, som vanligtvis kallas ett troll, och när du väl gör det är det bästa du kan göra att koppla ur. troll(Troll) vill inte ha seriösa diskussioner, de vill bara provocera fram en reaktion för att känna sig överlägsna eller ha kul.

Om de fortsätter att upprepa samma retorik eller fras om och om igen som om de inte ens läser vad du säger, är de med största sannolikhet ett troll. Detta gäller även om de gör överdrivna, vilda påståenden och erbjudanden, eller försöker använda chockfaktorn.

Använder kommentarsetikett(Använder kommentarsetikett)

För att undvika stressen med att använda internet kan det hjälpa dig mycket att bara delta i konstruktiva och positiva samtal, inte bara i ditt onlineliv utan i livet i allmänhet.

Internet är en fantastisk skapelse som låter dig få kontakt med andra människor som du aldrig skulle kunna prata med utan det. Trots vissa fördelar med att använda Internet kan det alltså finnas vissa fallgropar. Att följa dessa tips kan hjälpa dig att komma igång.

Ibland kan internet verka som en ganska skrämmande plats. Vad du än postar kommer det att finnas folk som tittar på och kommenterar det. Och många människor känner sig mycket säkrare när de säger saker som de normalt inte skulle göra när de sitter framför en skärm istället för framför en verklig person. Särskilt om den typ av sociala medier de använder är en som ger en känsla av anonymitet.

Det finns dock sätt att kommentera på internet som kan ge dig en stressfri upplevelse. Även om någon avsiktligt försöker anstifta något, behöver du inte tillåta dig själv att fastna i det. Det finns redan tillräckligt med stress i världen, internet behöver inte vara en annan källa till det.

Tänk efter innan du postar

Innan du gör någon typ av inlägg på internet kan det hjälpa att i förväg fundera över vilken typ av respons det kan ge. Om du postar något relaterat till kontroversiella ämnen, som politik eller religion, är det mycket troligt att du kommer att få några arga svar. Så bestäm om det är värt det du vill lägga upp eller inte.

Om du svarar på något som någon har kommenterat, tänk på vad du lägger till i konversationen och om det är nödvändigt. Att vara selektiv med vad du säger hjälper dig att undvika direkt negativa reaktioner från andra.

Om du kan, ignorera det

I de flesta situationer där du ser ett inlägg eller en kommentar som verkligen sätter dig på kanten, är det bästa du kan göra att inte engagera dig. Du kommer att spara mycket stress genom att avstå från att svara.

Oftare än inte är det inte värt ansträngningen. Att sluta följa eller blockera personen hjälper dig också att undvika den här typen av saker du inte vill se. Och du kommer att spendera mycket mindre tid på att vara upprörd över det som postades.

Tänk också på att det är extremt svårt att verkligen ändra någons uppfattning över internet. På grund av plattformens natur kommer negativ feedback vanligtvis bara att förstärka någons övertygelse, och de kommer sannolikt inte att vika sig oavsett vilken information du tillhandahåller.

När människor bildar åsikter använder de kognitiva fördomar för att göra det, vilket inte alltid är baserat på logik. Ingen är undantagen från detta, så när ett inlägg eller kommentar du inte håller med om skapar en reaktion hos dig, kan du istället försöka förstå varför det fick dig att känna så och gå vidare.

När du borde svara

Men det finns tillfällen då det kan vara en bra idé att svara på något. Om du kan ge djupare insikter eller information som någon sannolikt är mottaglig för, kan ditt svar faktiskt vara konstruktivt för samtalet.

Dessutom, om någon du känner personligen har postat något du inte håller med, kan de vara mer benägna att lyssna på dig. Någon du känner har någon form av känslomässig koppling till dig, så de är mer benägna att överväga ditt svar. En fullständig främling bryr sig mycket mindre om vad du har att säga.

Hur man svarar taktfullt

Så om du bestämmer dig för att skriva en kommentar finns det några saker du bör tänka på. Först och främst, låt dig inte böja dig för förolämpningar. Det finns inget att vinna på att använda dem, och folk är mycket mindre benägna att ta dig på allvar.

Även om någon förolämpar dig först, i stället för att ge tillbaka, borde det vara ett tecken på att du ska ta ett steg tillbaka från situationen.

Försök att vara medveten om formuleringen du använder när du skriver ett svar. Över internet finns det ingen tonfall, så det är lätt att saker tas på fel sätt. Om du misstänker att något skulle uppfattas som förvirrande, försök att formulera det på ett annat sätt. Att använda uttryckssymboler kan också vara fördelaktigt i dessa situationer för att visa andra att du menar väl.

Försök också att inte framstå som nedlåtande, annars kommer folk inte att vara lika mottagliga för dig. Att vara fördomsfri kan vara ditt bästa tillvägagångssätt, så länge personen du svarar inte är hatisk eller främjar något farligt.

Hur man upptäcker ett troll

Om du hamnar i ett tjafs på internet är det mycket troligt att du har att göra med någon som bara vill argumentera för att argumentera. Eller så bryr de sig inte alls om vad du har att säga och vill istället helt enkelt bråka med dig.

Det finns några sätt du kan fånga en av dessa människor, vanligtvis kallad ett troll, och när du väl gör det är det bästa att koppla ur. Troll vill inte ha någon sann diskussion, de vill bara orsaka en reaktion för att känna sig överlägsna eller för underhållning.

Om de ständigt upprepar samma retorik eller fras om och om igen, som om de inte ens läser vad du säger, är det troligtvis ett troll. Detta gäller också om de gör hyperboliska, vilda påståenden och förslag eller försöker använda chockfaktorn.

Använder kommentarsetikett

För att hålla stressen borta från att använda internet, att försöka ta del av enbart konstruktiva och positiva samtal kan hjälpa dig oerhört mycket, inte bara i ditt onlineliv utan också livet i allmänhet.

Internet är en fantastisk skapelse som låter dig prata med andra som du, utan det, aldrig skulle ha kunnat. Så även om det definitivt finns fördelar med att använda internet, kan det också finnas vissa fallgropar. Att följa dessa tips kan hjälpa dig att navigera dig igenom.