Kommandotolken är det mest kraftfulla och minst använda Windows-verktyget.

I början av 2010 startade vi en serie artiklar om verktyg systemåterställning för (systemåterställning)Windows 7 . Vi hade ingen aning om att serien skulle utökas enormt, och i slutändan kommer vi att täcka ett mycket gammalt och missförstått verktyg ganska omfattande: kommandorad(Kommandotolken) . När vi arbetade med honom hade vi turen att verkligen lära känna honom styrka och användbarhet(kraft och nytta). Därför vill vi avsluta vår artikelserie med en kort översikt över allt det underbara som kommandorad .(Kommandotolk)

Grunderna i kommandoraden

Om du inte har använt mycket kommandorad(Kommandotolken), det är bäst att börja med grunderna. I vår artikel om hur(Hur) ställa in kommandorad(Kommandotolken), kommer du att lära dig var du hittar det här verktyget, hur du kör det och konfigurerar det. Du kanske inte tänker på kommandorad(kommandotolken) vad sägs om något gulligt och färgglatt(något sött och färgglatt) eller hur? Tänk om. Gå igenom den här handledningen och experimentera med alla konfigurationsalternativ. Kommando linje(Kommandotolken) kan också vara söt och rosa, tillsammans med nyare, snyggare Windows 7-verktyg som stationära prylar(Skrivbordsprylar).

Innan du kör något kommando är det bättre att veta hur man kör kommandorad(Kommandotolken) till “administratörsläge(Administratörsläge)”. För mångas arbete(Många) dess funktioner kräver administratörsrättigheter.

kommandorad(Kommandotolk) – Hur man använder basic lag(Kommandon) vi har övervägt de mest grundläggande och samtidigt användbara kommandona. Du kommer att lära dig hur du navigerar genom sektioner, fil- och mappstrukturer och hur du arbetar med dem. Dessutom får du lära dig hur du startar andra applikationer eller får hjälp att använda kommandorad(Kommandotolken) .

Tillgång till avancerad möjligheter (Avancerad)kommando(Kommandotolken) rader

Nu när du har grunderna rätt är det dags att finslipa dina ninjadatorkunskaper och lära dig några av de avancerade kommandon du kan köra i kommandorad(Kommandotolk):

  • Kommandorad(Kommandotolk) – Avancerat diskhanteringskommandon(Diskhanteringskommandon). För att komplettera listan kommandon för att hantera filer och mappar,(fil- och mapphanteringskommandon) listade i den grundläggande guiden har vi mer avancerad information om hur du kan hantera dina partitioner direkt från kommandorad(Kommandotolken) . Du kommer att lära dig hur du skapar, ändrar eller tar bort partitioner med några enkla kommandon.
  • Kommandorad(Kommandotolk) – utökade kommandon(Avancerade kommandon) för systeminformation och aktiv uppgiftshantering(Systeminformation & hantera aktiva uppgifter) – vill du veta alla processer som körs för närvarande? Har du en app som inte svarar som du vill döda? Vill du få en komplett systeminformation(systeminformation) genom att bara skriva ett kort kommando? Den här lektionen har svaren för dig.
  • Kommandorad(Kommandotolk) – Avancerat nätverkskommandon(Nätverkskommandon) . Om du vill bli en riktig nörd behöver du veta lite om nätverket och hur du gör vissa nätverksuppgifter i kommandorad(Kommandotolken) . Den här guiden täcker användbara kommandon som hjälper dig att få information om dina nätverksanslutningar och MAC-adress(MAC-adress) ; såväl som testa och visa information(testa och visa information) om aktiva anslutningar.

Återställ(Reparera) din en dator(Dator) av kommandorad(Kommandotolk)

Avancerade användare (som nördar :)) kan använda kommandorad(Kommandotolk) även för att reparera trasiga datorer och operativsystem fönster. För dem har vi följande lektioner:

  • Kommandorad(Kommandotolk) – återställ saknad eller skadade filer(Korrupta filer). om du har operativ system,(operativsystem) som inte vill starta eller bara fungerar fel på grund av saknade eller korrupta systemfiler, läs gärna denna guide.
  • Kommandorad(Kommandotolk) – åtgärda problem(Fix Issues) med startbar uppgifter(Records) – Om din dator bara inte startar, gissa vad? Kommandorad(Kommandotolken) kommer till undsättning med ett extremt användbart kommando och några “magiska” alternativ som du kan använda för att köra det.

Slutsats

Vår verktygsserie kommandorad(Kommandotolken) är långt ifrån komplett. Vi har inte kunnat täcka alla kommandon du kan köra. Vi har försökt att helt enkelt ge dig en uppfattning om vad detta kraftfulla verktyg kan göra för dig och förhoppningsvis öka ditt intresse för att lära dig om det. Låt oss veta om vi har lyckats. Dessutom, om du har andra coola tips och kommandon att dela, lämna gärna en kommentar. Kanske kommer vi att besluta oss för att fortsätta serien.

I början av 2010 startade vi en serie om systemåterställningsverktyg för Windows 7. Föga anade vi att serien skulle expandera enormt och i slutändan skulle vi täcka ganska omfattande ett mycket gammalt och missförstått verktyg: . När vi arbetade med den hade vi turen att verkligen lära oss dess kraft och användbarhet. Därför vill vi avsluta vår artikelserie med en sammanfattning om allt det fantastiska man kan göra.

Grunderna om kommandotolken

Om du inte har använt så mycket är det bäst att börja med grunderna. I vår artikel om hur du anpassar kommandotolken kommer du att lära dig var du hittar det här verktyget och hur du startar det och anpassar det. Du kanske inte ser din som något söt och färgglatt, eller hur? Tänk om. Gå igenom den här handledningen och experimentera med alla konfigurationsalternativ. De kan också vara söta och rosa, precis tillsammans med de nyare, sexigare Windows 7-verktygen som Desktop Gadgets.

Innan du kör något kommando är det bäst att lära dig hur du kör kommandotolken i administratörsläge. Många av dess befogenheter kräver administratörsbehörighet för att fungera.

I Kommandotolken – Hur man använder grundläggande kommandon har vi täckt de mest grundläggande och ändå användbara kommandona. Du kommer att lära dig hur du navigerar genom partitioner, filer och mappstrukturer och hur du arbetar med dem. Du kommer också att lära dig hur du startar andra applikationer eller hur du får hjälp när du arbetar i .

Komma in i kommandotolkens avancerade krafter

Nu när du har fått dina grunder rätt är det dags att finjustera dina ninjadatorkunskaper och lära dig några av de avancerade kommandon du kan köra i:

  • Kommandotolk – Avancerade diskhanteringskommandon – För att komplettera listan över fil- och mapphanteringskommandon som listas i den grundläggande guiden, har vi mer avancerade saker om hur du kan hantera dina partitioner direkt från . Du kommer att lära dig hur du skapar, ändrar eller tar bort partitioner med några enkla kommandon.
  • Kommandotolk – Avancerade kommandon för systeminformation och hantering av aktiva uppgifter – Vill du veta alla processer som körs för närvarande? Har du ett program som inte svarar som du vill döda? Vill du ha fullständig systeminformation genom att bara skriva ett kort kommando? Denna handledning har svaren för dig.
  • Kommandotolk – Avancerade nätverkskommandon – Om du vill vara den ultimata nörden måste du lära dig lite om nätverk och hur du kör vissa nätverksuppgifter i . Denna handledning täcker användbara kommandon som hjälper dig att hämta information om dina nätverksanslutningar och MAC-adress; och testa och visa information om aktiva anslutningar.

Reparera din dator från kommandotolken

De ultimata avancerade användarna (som t.ex. nördar :)) kan också använda den för att reparera trasiga datorer och Windows-operativsystem. För dem har vi följande tutorials:

Slutsats

Vår serie om verktyget är långt ifrån komplett. Vi lyckades inte täcka alla kommandon du kan köra. Det vi försökte göra var att helt enkelt ge dig en smak av vad detta kraftfulla verktyg kan göra för dig och förhoppningsvis öka ditt intresse för att lära dig mer om det. Låt oss veta om vi har lyckats. Dessutom, om du har några andra coola tips och kommandon att dela, tveka inte att lämna en kommentar. Vi kanske väljer att fortsätta serien.

Relaterade Artiklar

Back to top button