Kommande asteroid: för nära och för skrämmande även för NASA

A asteroid det är inget du enkelt kan kontrollera. Han vet det väl NASA som tillsammans med ESA den verkade synligt testad av hotet från en meteorit som hotar att orsaka mycket skada på jorden. Efter en inledande period av tystnad har rymdorganisationerna beslutat att bryta nyheten genom att officiellt tillkännage datum för påverkan som förmodligen borde röra vår planet. Detta är vad vi planerar att göra för att begränsa skadorna genom att avleda den annalkande kroppen.

Asteroid redo att attackera oss: NASA och ESA för att avleda den

En meteorit är redo att träffa jordens jord senast nästa år 2024. För att rikta klustret av rymdeld utanför våra astronomiska gränser har forskare förutsett lanseringen av Hera-uppdraget som finansieras internationellt av ett flertal under förutsättning att en investering motsvarande 129,8 miljoner euro.

Tack vare det nya uppdraget, kunskapen och erfarenheten hos forskare och alla inblandade i sammanhanget planetarisk säkerhet. Italien kommer att ha till uppgift att skapa en särskild sändare som kan ge fullständig information om den morfologiska profilen, riktningen och “avsikterna” med det nya mobilhotet.

Specifikt kommer ingripande av econ också att krävas Franco Ongaro – ESA:s direktör för teknik, teknik och kvalitet och chef för ESA:s Science and Technology Center (Estec) – som rapporterar:

DE

Relaterade Artiklar

Back to top button