Komma igång med Yoga Slim 9i: Lenovo tar det upp ett snäpp i elegans

Lenovo Yoga Slim 9i 2022-5 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Den nya Yoga Slim 9i, som tillkännagavs på CES 2022, materialiserar återigen Lenovos mycket höga topp i det ultraportabla segmentet. Några dagar före lanseringen i Frankrike lät enheten närma sig… allt i krom och kurvor.

Kommer du ihåg iPhone X och XS? Långt innan chassibytet som Apple gjorde på iPhone 12, hade de två smartphones en “silver” färg, med en baksida av glas med en vit bakgrund förknippad med rundade och krom sidor. Nåväl, konstigt nog tar nya Yoga Slim 9i den här looken lite för att få elegans, samtidigt som den radikalt ändrar sin stil. Två år efter en läderklädd version (som inte lämnade oss med ett oförgängligt minne på Clubic) kan Slim 9i-referensen mycket väl bli lockande igen hos Lenovo. Med denna 2022-modell verkar tillverkaren verkligen utveckla koderna för sin nya design till sin fulla potential, och gradvis tillämpas på alla sina bärbara datorer.

En blank, krom ultraportabel

Enheten sticker därför ut från de flesta av sina konkurrenter genom mjukheten i sina linjer. Inga skarpa hörn eller säkra kanter här, allt är kurvor och kurvor. Denna nya Slim 9i blir därmed väldigt trevlig att hantera och är till och med ganska atypisk att hantera när man vant sig vid gamla Lenovo ultraportabla. Finishen å sin sida är snygg, noggrann till och med, och det är intrycket av att hantera en high-end produkt som dominerade under våra första minuter i företaget.

Lenovo Yoga Slim 9i 2022-3 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Lenovo Yoga Slim 9i 2022-4 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic
Lenovo Yoga Slim 9i 2022-1 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

© Nathan Le Gohlisse för Clubic

Det som är fel är dock kopplingen. På hans 7e generation av Yoga Slim, Lenovo litar lite för mycket på USB-C för vår smak. Slim 9i nöjer sig alltså med tre Thunderbolt 4-portar och ett hörlursuttag. En dålig vana som många tillverkare har tagit… och som vi än en gång beklagar här.

Enheten kommer ändå ikapp på skärmen och åtminstone teoretiskt prestanda. Modellen som presenterades för oss var utrustad med en 2,8K OLED-panel som steg till 90 Hz. Denna fiffiga 14-tums Ultra HD-skärm drar också nytta av ett 16:10-förhållande, för att erbjuda ett bättre skärm-till-bild-förhållande. Den har även DisplayHDR 500 True Black-certifiering tack vare en tillkännagiven luminans på 400 nits. Vi kommer att kontrollera detta i testet, men det är säkert att innehållet som visas på Yoga Slim 9i har allt det bilddjup som är specifikt för OLED här.

XXL-pris för XS laptop

Under maskinens glashuv ryms ett tangentbord som också gjorde ett gott intryck på oss. Att skriva känns exakt och bekvämt, och styrplattan är också tilltalande vid första anblicken, samtidigt som den är större än tidigare. A a priori positivt att vi måste bekräfta under ytterligare ett test av datorn.

Det sistnämnda bäddar för övrigt in det som för närvarande är bäst vad gäller komponenter för sitt segment. Vi hittar alltså upp till en Core i7-1280P (Alder Lake-P), kopplat till max 32 GB RAM (LPDDR5 vid 5 600 MHz). Lagringen kan gå upp till max 2 TB på denna modell, driven av ett 75 Wh batteri. Relativt imponerande för en 14 tum, lovar den en perfekt autonomi, förväntad på mer än 10 timmar.

Lenovo Yoga Slim 9i 2022-6 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Lenovo Yoga Slim 9i 2022-7 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic
Lenovo Yoga Slim 9i 2022-2 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

© Nathan Le Gohlisse för Clubic

Lenovo Yoga Slim 9i kommer att visas till ett startpris på 1 899 euro. En ansenlig summa för en ultraportabel som kommer att behöva möta konkurrensen från nya Dell XPS 13 Plus och Apple MacBook Air 14, lanserade under samma period… men till mer aggressiva utgångspriser. I slutändan kan det största felet med denna nya Lenovo Yoga Slim 9i, den första bärbara datorn i världen som certifierats “koldioxidneutral” (alla koldioxidutsläpp som orsakas av dess tillverkning kompenseras, lovar Lenovo), därför vara dess prisplacering. .

Fullständigt test kommer snart på Clubic.

Vilka är de bästa bärbara Lenovo-datorerna? 2022 jämförelse

Lenovo grundades 1984 och är idag den största PC-tillverkaren. En status som förvärvats sedan företaget köpte IBM:s persondatordivision 2005. Lenovo köpte även Motorola Mobility från Google 2014. Den kinesiska jätten erbjuder nu ett brett utbud av bärbara datorer under olika varumärken.
Läs mer

Källa: Lenovos presspresentation

Relaterade Artiklar

Back to top button