Kolstrukturbatteri: kommer från Sverige, lätt och tåligt

Krediten går till forskarna av Chalmers tekniska högskola i Stockholm. I själva verket kommer det från Sverige Den nya strukturellt kolbatteri. Lätt, motståndskraftig och långvarig, denna upptäckt kommer att förändra världen inte bara för elbilar, utan också för skotrar och elcyklar, såväl som bärbara datorer och andra enheter.

Henne funktioner de är unika. Inte bara det strukturella batteriet av kolfiber fyller perfekt funktionen av spara energimen som ordet i sig antyder finns det också där strukturera. Det är därför denna metod kallas “masslös ansamling“.

Det är ingen slump att det strukturella kolbatteriet har identifierats som det lättaste av de befintliga batterierna hittills.

Svenska forskare har lyckats med en mödosam uppgift genom att tillverka detta strukturella batteri

Man kan säga att de svenska forskarna har lyckats med en mödosam uppgift som redan åtagits av andra som t.ex.US Army Research Laboratory. Så han förklarade faktiskt Leif Aspi spetsen för forskarna, erhölls resultatet: “”.

Strukturbatteriet i kolfiber tillverkat i Stockholm inte bara är det kapabelt att stå emot och vara mycket ljusmen den äger också utmärkt prestanda. I själva verket talar vi om en energitäthet lika med 24 Wh/kg. Det verkar inte så, men jämfört med de klassiska batterierna på marknaden idag ligger vi på en bra nivå 20% mer.

En mycket bra framtid kan vänta världen elbilar oche-grönt i allmänhet. Glöm inte allt om det heller elektroniska apparater Och smartphone i världen av mobil. “Nästa generations strukturella batteri har fantastisk potential. Om man tittar på konsumentteknologi kan det vara fullt möjligt att inom några år producera smartphones, bärbara datorer eller elcyklar som de väger hälften i dag och de är många mer kompakt“. Det har Leif Asp alltid påstått.

Kort sagt en viktig innovation som kan öppna intressanta scenarier i framtiden. Vem vet vem som öppnar Gigafactory att producera bilbatterier kommer att vara intresserade av denna upptäckt.

Relaterade Artiklar

Back to top button