Kollaps av krypto Terra och Luna: riskerar grundaren ett fängelsestraff?

Gör Kwon

Det spektakulära och plötsliga fallet blockchain Terra har lagt kryptosfären i PLS. När vi letar efter en boven finner vi Do Kwon, den sydkoreanske grundaren av Luna-projekten och stablecoin TerraUSD.

Medan alla kryptotillgångar upplever en baisseartad fas, Bitcoin och Ether i täten, pekar vissa på fallen av Luna- och Terra-tokens (ett stabilt mynt) som orsaken till problemet. Kommer deras skapare att behöva gå igenom fängelse? Osannolikt, enligt sajten Avkryptera.

Att hitta bedrägerier, inte så lätt

I grund och botten bra idéer som många investerare har satsat stort på. TerraUSD är ett stabilt mynt som ska vara i paritet med dollarn. Sedan det skapades i slutet av 2020 har det varit ett komplement till Luna som människor har köpt i hopp om mervärde “garanterat” av Do Kwon, initiativtagaren till projektet.

Luna-tokenet föll från $100 till $0 på några dagar i början av maj och förstörde tusentals investerare som gläds åt produktens förmodade stabilitet. Denna mer än svindlande nedgång har lett till andra kryptotillgångar som BTC och Ether, som har tappat 30 % av sitt värde under de senaste 10 dagarna.

Vems fel är det? Vi tenderar att peka finger åt Do Kwons ambitioner samt bristerna i Terra blockchain, såsom brist på likviditet och för snabb och betydande tillväxt. Anchor-plattformen lovade också 20 % avkastning på investeringen. Det är dock osannolikt att amerikanska finansutredare kommer att betrakta detta som ett bedrägeri, eftersom det är svårt att bevisa i detta specifika fall.

Do Kwon, avstängd från affärsverksamhet, hittar paraden

Du måste förstå chockvågen av en kryptovaluta med kapital på 45 miljarder dollar som förångas med fingrarna. Även om namnet på bedrägeri, och Ponzi-pyramiden på samma gång, vederläggs, är det osannolikt att infödingen i Seoul kommer att göra affärer igen i USA. Det är strängt förbjudet att handla där tills vidare.

Den intresserade parten skulle redan ha hittat svaret genom att föreslå vad de flesta blockkedjor gör när fartyget tar vatten: en gaffel, det vill säga en teknisk separation som skulle möjliggöra skapandet av en ny token, för att ersätta skadade investerare. Tills vidare har Terra-gemenskapen avvisat detta alternativ genom en omröstning.

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Avkryptera

Relaterade Artiklar

Back to top button