Kolla in dessa gratis dynamiska DNS-leverantörer

Vad är dynamiska DNS-leverantörer

Dynamiska DNS-leverantörer kan också visas som DDNS eller DynDNS. Vi kan säga att dess översättning är ett dynamiskt domännamnssystem. Dess funktion är att hjälpa till att överföra IP-adresserna till vårt hemnätverk, som ständigt förändras. Vad de gör är att skapa ett fast domännamn.

Denna typ av tjänst tilldelar till exempel ett namn på fast domän till en server . På så sätt kan vi ansluta var som helst, även utan att veta vilken IP-adress du använder.

Vi kan säga att DNS är en global katalog som känner till IP-adressen för varje registrerad domän och ger tillgång till webbsidor. Istället för det, dynamisk DNS eller DNS stöder explicit tilldelning av dynamiska IP-adresser till specifika domäner.

Det faktum att använda DNS-leverantörer är mycket intressant för att kunna komma åt vår persondator var som helst med hjälp av fjärrskrivbord, till exempel. Det låter dig också hantera olika operativsystem från samma dator, skapa strömmande innehåll eller komma åt en personlig e-postserver. Dessa är de mest populära och vanliga fallen, men användbarheten är mycket bred.

Gratis dynamiska DNS-leverantörer

Vi har ett stort antal till vårt förfogande dynamiska DNS-leverantörer tillgängligt. På så sätt kan vi uppnå det vi nämnde ovan. Vi kommer att visa en lista över de gratis som vi anser vara mest intressanta.

DuckDNS

Ett av alternativen vi har är DuckDNS som underhålls av två mjukvaruingenjörer, som vi kan se i specifikationerna på deras webbplats. För många är det en av de bästa gratis dynamiska DNS-leverantörerna. Den har en enkel design. Det finns på nätet med många tutorials för att veta hur det fungerar under olika operativsystem.

Peur.org

En annan gratis dynamisk DNS som vi kan använda är Afraid.org . Vi kan få fem underdomäner gratis. Vi kan också använda dina egna domäner obegränsat och alltid gratis. Du har för närvarande 55 063 domäner att välja mellan. Den har också gratis URL-omdirigering.

DNS-utgång

I det här fallet med DNSExit, vi har att göra med en server som erbjuder ett brett utbud av ytterligare möjligheter. Den har klienter för större operativsystem som Windows, Linux eller macOS. På så sätt kan vi hålla vår IP-adress alltid korrekt uppdaterad. Det är också värt att nämna att den erbjuder olika betalningsfunktioner för den som vill ha dem.

DynDNS

DynDNS är ytterligare ett alternativ som gör att vi kan komma åt vårt nätverk, server eller utrustning på distans utan att behöva komma ihåg IP-adressen. Det är en gratistjänst och den har även olika intressanta funktioner som kan upptäckas på dess hemsida.

Dynu

Dynu tillåter toppdomäner och tredjenivådomäner genom att få en underdomän med deras tjänst. Varje gång IP ändras kommer klienten att uppdateras automatiskt och vi behöver inte oroa oss för synkronisering. De tillåter oss att ha upp till 4 underdomäner gratis.

Ingen IP

Ingen IP är en klassiker. Även om vissa av dess funktioner har blivit betalda under de senaste åren, erbjuder den fortfarande tre underdomäner gratis. För att de inte ska löpa ut behöver du naturligtvis uppdatera aktiviteten en gång i månaden.

DNSDynamisk

Om vi ​​vill ha ett stort antal möjliga domänval är ett intressant alternativ DNSDynamic . Vi kan registrera ett obegränsat antal värdnamn. Denna klient fungerar på både Windows och Linux och IP-adresser kommer att uppdateras genom en gratis VPN-tjänst.

Kort sagt, dessa är några av de bästa gratis dynamiska DNS-leverantörerna som vi kan hitta idag.

Relaterade Artiklar

Back to top button