Kobo lanserar sina Sage and Libra 2-läsare dedikerade till ljudböcker och anteckningar

Kobo Sage © Kobo

Efter en passage – ganska lyckad – i det stora formatet med sin Elipsaåtervänder Kobo till marknaden för e-läsare med två nya modeller: Libra 2 och Sage. Den första ersätter Libra H2O medan den andra visar sig vara en Elipsa i 8″ format. Kobo kastar därför ett brett nät i slutet av 2021. Vi ska inte klaga på det, speciellt eftersom dessa nya funktioner är väldigt attraktiva !

Det kanadensiska varumärket verkar vilja utöka sin katalog till mer mångsidiga produktioner, som går utöver den enkla läsningen av elektroniska böcker.

Läs också:
En ny 6,8″ Kindle Paperwhite är på väg

Kobo Libra 2: den vattentäta läsaren går med Bluetooth

Det var genom ett pressmeddelande som följden av Libra H2O avslöjades. Kobos nya e-läsare med nyktert namn “Vågen 2” tar upp en stor del av den äldres tekniska blad.

Vi hittar därför en maskin med 7″ skärm utrustad med ComfortLight Pro-teknik som gör att du kan variera ljustemperaturen för en bekvämare nattläsning. Kobo tar även upp handtagsdesignen specifikt för sina e-läsare. att knapparna byter plats något och att skrovet verkar mer rundat.

Kobo Libra 2 © Kobo

Den stora nyheten ligger därför under huven. Förutom lagring som går från 8 GB till 32 GB drar vi nu nytta av Bluetooth. Det kanadensiska varumärket lyfter fram möjligheten att läsa ljudböcker via sin online shoppingplattform. Du behöver bara länka dina trådlösa favorithörlurar för att ge din läsning en ny dimension!

Kobo Libra 2 behåller också sin IPX8-certifiering, vilket gör att den tål nedsänkning i 60 minuter på 2 meters djup. Om det inte revolutionerar marknaden har denna lilla läsare stora tillgångar för att förföra en stor publik.

Du kommer dock att behöva betala en betydande summa för att dra nytta av det. Libra 2 visas till ett pris av 189 euro, eller 10 euro mer än Libra H20 som lanserades i slutet av 2019. Den är tillgänglig idag för förbeställning för första leveranser planerade till 19 oktober.

Läs också:
Onyx Boox avslöjar sin 7,8″ Nova Air e-läsare (och den är vacker!)

Kobo Sage: en e-läsare designad för att ta anteckningar på resande fot

Det verkar som att Kobo Elipsa har mött stor framgång. Det kanadensiska märket lägger därför tillbaka locket med en mindre modell, Sage.

Den här e-läsaren använder samma handtagsdesign som sin storasyster genom att erbjuda oss en 8-tums E-Ink Carta-skärm som är kompatibel med Kobo Stylus-pekpennan. Så att du kan göra anteckningar, synkronisera dem med Dropbox och klottra på dina PDF-filer – inte skyddas av DRM – eller EPUB köpt från Kobo Store.

Kobo Sage © Kobo

Liksom Libra 2 drar Kobo Sage fördel av Bluetooth-tjänster för att lyssna på ljudböcker. Lagring har därför planerats därefter med 32 GB, tillräckligt för att hålla 70 ljudböcker lokalt enligt tillverkaren. Den lilla läslampan är också vattentät med IPX8-certifiering.

För att åtfölja lanseringen har Kobo försett Sage med ett skyddande skal med ett batteri och ett hölje för pennan. Denna PowerCover kommer att säljas separat, till ett okänt pris för närvarande. Kobo Sage är tillgänglig för förbeställning idag till ett pris av 289 euro. Precis som Libra 2 kommer leveranser att ske den 19 oktober.

Källa: Kobo pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button