Knappen Lägg till i favoriter är grå i appen Foton

Om du försöker markera ett foto som en favorit men märker det Knappen Lägg till i favoriter är nedtonad i appen Foton(Knappen Lägg till i favoriter är nedtonad i appen Foton) Windows 10 , följ den här felsökningsguiden. Vi har nämnt orsaken och lösningen till detta problem så att du inte kommer att stöta på det här problemet igen i framtiden.

Ansökan ” Foto(Foton) » in Windows 10 är ett praktiskt verktyg som kan öppna nästan vilken bild som helst på din dator. Den innehåller många funktioner som gör appen ” Foto(Foton) “mycket bättre än den gamla Windows fotovisare(Windows Photo Viewer) . Knapp ” Lägg till(Lägg till) till favoriter” är också en funktion av applikationen ” Foto(Foton)” som låter användare markera ett foto som en favorit så att du snabbt kan komma åt det senare. Men om du inte kan spara en bild som favorit kan det bero på två anledningar. I den här artikeln kan du hitta dessa orsaker och motsvarande lösningar en efter en.

Lägg till-knapp(Lägg till) till favoriter” är inaktiv i applikationen ” Foto “.(Foton)

För att fixa knappen Lägg till(Lägg till) till favoriter”, den är inte tillgänglig på grund av ett applikationsfel ” Bilder”, följ dessa tips:(Foton)

  1. Lägg till en bild i den tillagda mappen
  2. Konvertera bild till JPG.

1]Lägg till en bild i den tillagda mappen

Medan du kan öppna vilken bild som helst med ” Foto(Foton) “, det är inte möjligt att markera en bild som favorit om inte eller tills du lägger till den i “tillagd mapp”. “Tillagd mapp” är den mapp från vilken programmet ” Foto(Foton) » Extraherar alla bilder och videor. Om du har flera bilder att lägga till och markera dem som favoriter måste du först lägga till en ny mappplats i appen Foton (lägg till en ny mappplats i appen Foton) .

När du har lagt till en mapp kan du hitta bilderna i applikationen ” Foto(Foton) » .

Nu bör du försöka lägga till en bild i albumet ” Favoriter(Favorit) ” genom att trycka på knappen ” Lägg till i favoriter(Lägg till som favorit ) ” .

2]Konvertera bild till JPG

Även om det har gått ganska lång tid, appen ” Foto(Foton)” kan fortfarande inte markera .png eller någon annan bild som favorit. För närvarande kan du bara favoritbilder i .jpg. Det finns många PNG till JPG-konverteringsverktyg tillgängliga på marknaden, och du kan använda vilket som helst av dem för att få jobbet gjort.

Efter att ha konverterat bilden till JPG den måste flyttas till den tillagda mappen.

Efter det kommer du att kunna markera bilden som en favorit i applikationen ” Foton » in (Foton)Windows 10 .

Det är allt!

Om du försöker markera ett foto som en favorit, men lägg märke till att Knappen Lägg till i favoriter är nedtonad i appen Foton i Windows 10, följ den här felsökningsguiden. Vi har nämnt orsaken och lösningen till detta problem så att du inte stöter på det här problemet igen i framtiden.

Knappen Lägg till i favoriter är nedtonad i appen Foton

Foto-appen i Windows 10 är ett praktiskt verktyg som kan öppna nästan vilken bild som helst på din dator. Den innehåller otaliga funktioner som gör Photos-appen mycket bättre än den gamla Windows Photo Viewer. Knappen “Lägg till i favoriter” är också en funktion i appen Foton som låter användare markera ett foto som en favorit så att du snabbt kan komma åt dem senare. Men om du inte kan behålla en bild som favorit kan det finnas två anledningar. I den här artikeln kan du hitta dessa orsaker och motsvarande lösningar en efter en.

Knappen Lägg till i favoriter är nedtonad i appen Foton

För att fixa Lägg till i favoriter-knappen är nedtonad i Foto-appens fel, följ dessa förslag-

  1. Lägg till bilden i en tillagd mapp
  2. Konvertera bild till JPG.

1]Lägg till bilden i en tillagd mapp

Även om du kan öppna vilken bild som helst med appen Foton, är det inte möjligt att markera en bild som favorit om inte eller tills du lägger till den i en “tillagd mapp”. En “tillagd mapp” är en mapp där appen Foton hämtar alla bilder och videor. Om du har flera bilder att lägga till och markera dem som favoriter måste du först lägga till en ny mappplats i appen Foton.

När du har lagt till mappen kan du hitta bilder i appen Foton.

Nu bör du försöka lägga till bilden i favoritalbumet genom att klicka på knappen.

2]Konvertera bild till JPG

Även om det har gått ett bra tag kan appen Foton fortfarande inte markera en .png eller någon annan bild som favorit. Från och med nu kan du bara lägga till .jpg-bilder som favorit. Det finns många PNG till JPG-konverteringsverktyg tillgängliga på marknaden, och du kan använda vilket som helst av dem för att få jobbet gjort.

Efter att ha konverterat bilden till JPG-format måste du flytta den till en extra mapp.

Efter det kommer du att kunna markera fotot som en favorit i Photos-appen på Windows 10.

Det är allt!

Relaterade Artiklar

Back to top button