Knappar snarare än beröring i bilen, siffrorna har talat!

Jämför Vi Bilagare © © Vi Bilagare

Det är ett faktum, i vissa fordon är de gamla goda knapparna sällsynta, till förmån för pekkontroller.

Det verkar dock som att dessa gränssnitt inte är så effektiva…

Beröringsgränssnitt bättre än knappgränssnitt?

Det har gått några år sedan våra moderna fordon övergav de bra stora knapparna, omkopplarna och andra hjul ombord, för att gynna ett nästan helt taktilt gränssnitt. Förutom infotainment ger pekskärmar i bilen nu tillgång till många fordonsfunktioner. De erbjuder interiörer som blir mer och mer raffinerade och därför mer och mer “taktila”.

BMW i7 © (Bild: BMW)

Dessutom, enligt Ars Technicaeftersom fler och fler människor inte är intresserade av en bil utan Android Auto eller Apple CarPlay, gör pekskärmar livet enklare för biltillverkare när det kommer till design och montering.

A priorinej…

Det verkar dock som att samma pekskärmar inte nödvändigtvis gör livet lättare för förare. Enligt en undersökning gjord av den svenska tidningen Vi Bilagareinbyggda pekgränssnitt förhindrar muskelminne och tenderar att distrahera oss när vi kör.

Jämför Vi Bilagare © © Vi Bilagare

Som en del av sin studie testade tidningen 11 moderna fordon för att jämföra dem med en gammal bra Volvo C70 från 2005. Testet bestod i att tajma tiden det tog att slutföra en lista med uppgifter i varje bil: slå på värmen i sätena, öka kabintemperaturen, slå på avfrostaren, justera radion, återställ omborddatorn, stäng av skärmen, justera ljusstyrkan på instrumenten.

Jämför Vi Bilagare © © Vi Bilagare

Enligt Vi Bilagare, de olika uppgifterna genomfördes på tio sekunder, under vilka bilen kördes i 306 meter i 110 km/h. De flesta andra fordon tog dubbelt så lång tid eller till och med längre tid att utföra samma uppgifter. Detta förklaras av närvaron av knappar vars plats lätt kan memoreras av föraren (det berömda “muskelminnet” som består av att konsolidera en specifik motorisk uppgift genom upprepning). Dessa kan aktiveras med ett klick, utan att gå igenom något föregående steg och/eller någon skärm att övervaka.

Tidningen visar också att inte alla gränssnitt i fordon är desamma när det kommer till effektivitet. Således, om Tesla Model 3 är en modell av ergonomi (trots en viktig del som ges vid beröring), skulle gränssnittet för Volkswagen ID.3 tvärtom vara ganska katastrofalt, precis som det för MG Marvel R…

Jämför Vi Bilagare © © Vi Bilagare

Magasinet mätte också i vilken vinkel föraren måste titta ner för att manövrera reglagen, och på vissa fordon måste siktlinjen sänkas med 56° för att se den nedre änden av bilskärmen. Så många element som tenderar att distrahera föraren under körfaserna.

Källa: Ars Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button