Klubbhus: Android-användare lurade av den falska appen som innehåller viruset

Klubbhus har börjat skapa sig ett namn i sammanhanget av det sociala landskapet på webben trots Facebook och dess låga benägenhet att ta hand om användardata. Tyvärr utnyttjar vissa hackare den överdrivna entusiasmen hos Android-användare för att underminera ett virus som kallas Svart sten som riskerar att göra stor skada.

Som framgår av erfarenheten från många användare, finns en falsk app på grund av vilket WhatsApp-profilen såväl som bankkontot försvinner. Låt oss ta reda på hur vi kan försvara oss mot denna nya aggression.

Klubbhus: akta dig för den farliga appen som stjäl data och pengar

En ny infektion sprider sig online tack vare populariteten för den coolaste appen för tillfället. Vi talar tydligt om, ännu inte släppt men redan huvudpersonen i ett oroande hackningsavsnitt.

Digitala brottslingar använder ögonblickets hype för att plantera skadlig programvara. Betet tjänade för att kunna profilera användarens beteende med lämpliga spionattacker. Autentiseringsuppgifterna för över 450 appar är i fara och bland dessa även sociala och meddelandeprofiler på Facebook, Twitter och WhatsApp. Den lyckas också kringgå den tvåfaktorsautentisering som är typisk för hembankslösningar, som också är i riskzonen.

Den falska appen som distribueras online för Android-enheter kan hittas via sajten https://joinclubhouse.mobi. Svårt att märka skillnaderna mot originalet. Det antas att sidan innehåller en länk till åtkomst som faktiskt inte finns. Om du installerar komponenten installeras skadlig programvara.

Virusets beteende är väl definierat. När en infekterad användare startar en app visas en överlagringsskärm som begär åtkomstdata. Överlägget är under kontroll av hackare som efter inspelningen av data fyller i en databas med användarnamn och lösenord att använda som de vill. Bland de mest drabbade apparna vi har: Whatsapp, Facebook, Amazon, Netflix, Syn, eBay, Myntbas, Plus500, Cash App, BBVA, Lloyds Bank och många andra.

Relaterade Artiklar

Back to top button