Klonade kreditkort hamnar till försäljning på Dark Web: här …

Enligt cybersäkerhetsföretaget NordVPNde stulna bankkorten skulle vara till salu på mörkt nät (en dold grupp av webbplatser som endast är tillgängliga för specifika webbläsare) med priser som sträcker sig från 1 till 20 euro.

De flesta kort utfärdade säljs till bedragare för $16men det totala snittpriset är 11,06.

De dyraste korten finns i Japanmed ett genomsnittligt pris på $ 30, medan de billigare korten av mörkt nät de tillhör Honduras med ett genomsnittspris på mindre än 1 dollar.

Ungefär 134 607 kort utfärdade i Storbritannien hittades till försäljning på den mörka webben. Det var det näst mest drabbade europeiska landet efter Frankrike som hade 154 016 kort kränkta.

NordVPN hävdar att ävenItalien förblir ett populärt mål för kriminella på grund av sin stora befolkning ochhög livskvalitet.

Marijus BriedisCTO för NordVPNhan har förklarat:

Uttalandet från bankerna mot denna illegala försäljning

Förra året rapporterades att de personuppgifter som fastighetsförmedlingen kunder Foxtons Group var till salu på den mörka webben. Ungefär 16 000 kreditkort och skuld som tillhör kunderna till Alexander Hall, mäklarverksamheten för Foxton hypotekslånliksom adressen och privat korrespondens, var fritt tillgängliga för potentiella bedragare.

A Foxtons talesman han har förklarat: “

Relaterade Artiklar

Back to top button