Klistra in text från urklipp utan att formatera med kortkommandon med PureText

Vid vissa tillfällen har vi säkert kopierat en text till Windows urklipp som hade ett visst format och när vi klistrade in den på ett annat ställe var vi tvungna att modifiera den för att ta bort detta format. Ett exempel är när vi kopierar text från en webbplats eller word-dokument som har ett visst format som fetstil, flikar eller listor, bland annat, och vi vill klistra in det på en annan webbplats utan detta format.

PureText tillåter att klistra in text från urklipp utan att formatera med en enkel kortkommando

Windows urklipp tillåter oss inte att göra detta eftersom vi inte kan komma åt dess konfiguration för att indikera om vi vill klistra in text med eller utan formatering därför kommer vi att behöva använda PureText . Det är ett enkelt och lätt verktyg som körs i systemfältet och lägger till möjligheten att klistra in text från urklipp utan att formatera med en kortkommando.

För att börja använda PureText och kunna klistra in text från urklipp utan formatering är det första vi måste göra att gå till verktygets webbplats och ladda ner det. När vi är klara packar vi upp .ZIP-filen som är sparad på vår dator och startar dess körbara fil.

Därefter kommer vi att se hur PureText-ikonen visas i systemfältet. Om vi ​​klickar på ikonen med höger knapp och går in alternativ kan vi konfigurera kortkommandot som vi vill använda för att klistra in texten från urklipp utan att formatera eller indikera att den körs vid systemstart. Som vi kan se är kortkommandot som standard Win+V är konfigurerad för att klistra in text från urklipp utan att formatera.

Därför, med PureText som körs på datorn, varje gång vi kopierar en text till Windows urklipp, kan vi eliminera dess format om vi, när vi klistrar in, använder den konfigurerade kortkommandon, Win + V som standard eller om den kopierades en gång i Via genvägen Ctrl + V eller alternativet Kopiera från snabbmenyn, klicka på PureText-ikonen i systemfältet. På något sätt kommer vi att se att urklippstexten klistras in rå.

Relaterade Artiklar

Back to top button