Klimatskeptiker har nu demonetiserats på YouTube

youtube_cropped_0x0

Efter skjutvapen och tragiska händelser har Google äntligen tagit itu med intäktsgenereringen av klimatskeptiskt innehåll Youtube
. Ett beslut som kommer några dagar efter att Mountain View-firman kedjade in ansvarsfulla och ekologiska tal.

Denna nya regel kommer att påverka alla utgivare, kreatörer och annonsörer som publicerar innehåll som förnekar existensen av klimatförändringar eller som mänsklig aktivitet bidrar till det.

Klimatskeptiskt innehåll som demonetiserats på YouTube

Google tillkännagav torsdagen den 7 oktober sin vilja att bekämpa desinformation relaterad till klimatförändringar. Mer konkret kommer Mountain View-företaget att implementera en ny policy för demonetisering för annonsörer, utgivare och kreatörer i november 2021. Nummer ett inom digital reklam och dess YouTube-videotjänst kommer därför att förbjuda reklam och intäktsgenerering av innehåll som motsäger ” den väletablerade vetenskapliga konsensus kring existensen och orsakerna till klimatförändringar “, indikerar den amerikanska jätten.

Allt innehåll av klimatskeptisk natur kommer att beröras, d.v.s. de som hänvisar till klimatförändringar som “ en påhitt eller bluff, som förnekar långsiktiga trender som visar att det globala klimatet värms upp och som förnekar att utsläpp av växthusgaser eller mänsklig aktivitet bidrar till det “, specificerar även Google i ett pressmeddelande.

Ett beslut motiverat av annonsörer

Flytten framhålls som mer av en gest för sina annonsörer och kunder än verkligt beslutsfattande i linje med dess senaste miljöansvariga retorik, vilket har lett till nya funktioner för Google Maps och Google Nest-termostater. Det amerikanska företaget har verkligen motiverat sig: ” Under de senaste åren har vi hört från ett växande antal av våra annonspartners och publicister som har uttryckt oro över annonser som främjar felaktiga påståenden om klimatförändringar. Annonsörer vill helt enkelt inte att deras annonser ska visas bredvid den här typen av innehåll. Och utgivare och kreatörer vill inte ha annonser som gör dessa anspråk på sina sidor eller videor. »

För att upprätthålla denna nya policy kommer Google att förlita sig på en blandning av automatiserade verktyg och mänsklig granskning. Bedömningen i fråga kommer att ta hänsyn till det sammanhang i vilket påståendena görs samtidigt som man skiljer mellan innehåll som diskuterar ett falskt påstående och det som presenterar ett medvetet falskt tal. Mountain View-företaget anger också att det kommer att fortsätta att godkänna annonser och monetarisering av offentliga debatter om politik relaterade till klimatförändringar, ny forskning om temat och om de olika effekterna av global uppvärmning.

Om samma ämne:
YouTube beslutar att förbjuda anti-vaccinationskommentarer och kanaler

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button