Kingston tillkännager NV1, dess nya ingångsnivå PCIe NVMe SSD:er, upp till 2TB

Kingston NV1 © © Kingston

Kingston tillkännager NV1s, ny SSD
prisvärd i M.2-format. Deras utgångspris? Drygt $60 för 500 GB.

Det är en rad nya NVMe PCIe 3.0 SSD:er (fyra banor) till begränsade priser som Kingston snart kommer att erbjuda oss, i formatet M.2 2280. Finns i tre kapaciteter, 500 GB, 1 TB och 2 TB, Kingston NV1 vill installera på ditt moderkort utan att bryta banken. Och för att göra detta satsar de förmodligen på NAND QLC-minne.

Läs också:
GigaDrive: den snabbaste externa enheten lyckas finansiera på Indiegogo

Mellan 50 och 190 euro HT för nya Kingston NV1

För tillfället har Kingston ännu inte meddelat priser för Frankrike, men vi vet vilka priser som gäller över Atlanten: 63,70, 115,70 respektive 224,90 dollar för 500 GB kapacitet, 1 TB och 2 TB. I Frankrike borde detta ge oss priser spridit mellan drygt 50 och 190 euro (exklusive skatt).

Å andra sidan drar Kingston ner prestandan på dessa tre SSD:er lite för att inte pressa upp dem till en för hög prisnivå. Detta märks särskilt på de hastigheter som erbjuds och på den aviserade livslängden.

Läs också:
Priset på SSD-enheter för bärbara datorer steg under andra halvåret

A2000s… men i QLC?

Oavsett vilken kapacitet som väljs nämner den amerikanska tillverkaren 1 700 MB/s i skrift och 2 100 MB/s i läsning medan den uthållighet som meddelas är 120 TB, 240 TB respektive 480 TB i skrift. Detta är fortfarande tillräckligt för majoriteten av användarna i samband med konventionell användning.

Lite dyrare (75,49 i 500 GB-versionen), Kingston A2000 SSD drar nytta av TCL 3D NAND-minne som kan nå upp till 2 200 MB/s i läsning och skrivning.

Vilka är de bästa SSD-märkena?

Vill du köpa en SSD för att ersätta din gamla goda hårddisk och göra din dator mer responsiv? Med ett så stort utbud av lagringsenheter är det inte lätt att hitta en produkt som passar dina behov än mindre veta vilka som är de bästa SSD:erna från varje märke. Det är därför vi erbjuder dig vårt urval av de bästa SSD-märkena. Du hittar en snabb historik över märket, vår åsikt om märket, samt de modeller som är värda en titt.
Läs mer

Källa: TechPowerUp
(Pressmeddelande) / Digital

Relaterade Artiklar

Back to top button