Kings of Leon blir det första bandet att släppa ett album i form av icke-fungibla tokens (NFT)

Kings of Leon

Rockbandet Kings of Leon, känt för sena 2000-talshits som t.ex sex i brand och Använd någon, släpper sitt nya album i form av icke-fungibla tokens (NFT).

Detta är en världsnyhet för musikbranschen.

Läs också:
En samling av Rick and Mortys digitala konstverk såldes för 1,65 miljoner dollar

Tokenisering av ett album

Enligt Rullande stensläpper gruppen Kings of Leon på fredag ​​ett album med titeln När du ser dig själv. Förutom konventionella släpp på tjänster som Spotify kommer albumet att släppas som icke-fungibla tokens (NFT).

Således kommer gruppen att släppa 3 typer av NFT att samla in. Det första är ett lyxpaket i begränsad upplaga som inkluderar det digitala albumet, ett animerat digitalt albumomslag och vinyl.

En andra typ av NFT kallad “guldbiljett” kommer att kopplas till en verklig konsertbiljett som ger VIP-förmåner, såsom säten på första raden för livet. Den erbjuds i 18 exemplar, varav sex kommer att auktioneras ut.

En sista sats kommer att innehålla exklusiva audiovisuella verk
by Night After Night, den konstnärliga skapandebyrån som följt gruppen i flera år. De icke-fungibla tokens kommer att erbjudas till försäljning via en plattform som heter YellowHeart.

Läs också:
Det kommer snart att vara möjligt att samla de bästa ögonblicken från NBA på blockchain

Uppkomsten av NFT

Marknaden för icke-fungibla token (NFT) har haft en stark tillväxt under 2020, med en ökning av användningsfall och en exponentiell ökning av försäljningen.

En nyligen genomförd studie av Atelier BNP Paribas visade att försäljningen av digital konst ökade med 2 800 % 2020. Nadya Ivanova, från Atelier BNP Paribas, sa: “Traditionella märken som Nike, Louis Vuitton och till och med Formel 1 är redan spetsen för den första generationen kommersiella NFT (…). Vi förväntar oss att se fler varumärken komma in i detta utrymme och investera mer resurser i det.»

Tokeniseringen av ett album av King of Leon är dock en världsnyhet i musikbranschen, även om artister redan har visat ett visst intresse för NFTs, nämligen The Man, Shawn Mendes och Grimes.

Källa: Rullande sten

Relaterade Artiklar

Back to top button