Kinesisk raket: vi har datum och plats för kraschen

De kinesisk raket “Long March 5B” är i fritt fall mot jorden. En serie studier och simuleringar har gjort det möjligt för oss att känna till datum av kraschen och även radien var är det det kommer att slå i marken. Tack vare noggranna studier och noggranna simuleringar, USA:s försvarsdepartement lyckats kommunicera denna värdefulla information. Här är detaljerna.

När den kinesiska raketen kraschar in i jorden

En av de första säkra uppgifterna som har kommunicerats till oss är datum för påverkan, eller snarare tidsintervallet. Faktum är att den kinesiska raketen ser ut att krascha till marken mellan idag 8 maj till 10 maj 2021. Institutionen anger att det kan bli förseningar på nästan två dagar om förhållandena i omloppsbanan förändras.

Så ögonen vändes mot himlen eftersom det verkar som att en av platserna där den kinesiska raketen kunde falla är vårt kära och älskade Italien.

Där “Long March 5B” kunde falla

Om de studerade uppgifterna gjorde det möjligt att mer exakt identifiera dagarna för den möjliga påverkan, är situationen för var den kommer att krascha annorlunda. Ja, för att följa de två banorna är det inte så lätt att identifiera exakt punkt och förhållanden, inklusive atmosfäriska förhållanden, kan i hög grad påverka riktningen för den kinesiska raketen.

De senaste beräkningarna skulle innefatta en ganska stort område som sträcker sig mellan 41,5 grader i norr och 41,5 grader i söder.Italien. I praktiken kan den utom kontroll kinesiska raketen krascha in i en oidentifierad punkt i centrala södra Italien.

Den som är orolig för att bli träffad av den kinesiska raketen kan övervaka i realtid dess position och riktning genom att ansluta till platsen www.space-track.org. Här är det möjligt att minut för minut se utvecklingen i omloppsbana av “Långa mars 5B“. Kort sagt, vi saknade bara den kinesiska raketen som kunde träffa vårt land. Bland annat, om vi skulle lita på resultatet av den nyligen simulerade kollisionen av en asteroid utförd av NASA, skulle det inte finnas något behov av att vara väldigt lugn. Lyckligtvis borde skadan, med “Long March 5B”, vara mycket mer innesluten.

Relaterade Artiklar

Back to top button