Kinesisk Long March 5B raket: här är vad som händer

Som vi alla vet, a kinesisk raket är i möjligt fritt fall och det finns tio regioner i centrum-söder som kan påverkas av de fallande fragmenten av rymdraketen Långa mars 5B. De regioner vi talar om är Umbrien, Lazio, Abruzzo, Molise, Kampanien, Basilicata, Puglia, Kalabrien, Sicilien och Sardinien.

Experter har förutspått att återkomsten till jorden är planerad till 2.24 den 9 maj, men det råder en osäkerhet om tiden på ca. sex timmar. Räddningstjänsten rekommenderar att man håller sig inomhus och inte på utomhusplatser

Kinesisk Long March 5B raket, det finns en möjlighet att fragment kan falla på Italien

Vidare förutser räddningstjänsten att det kommer att ske kontinuerliga uppdateringar i ärendet, också för att allt kommer att vara kopplat till beteendet som själva raketen kommer att ha och till de effekter som atmosfärens täthet ger de fallande föremålen. I den tidsram vi har övervägt är de det tre banor som skulle kunna involvera vårt land.

Det tekniska bordet, som består av ASI, (italienska rymdorganisationen), en medlem av kontoret för premiärministerns militära rådgivare, företrädare för inrikesministeriet – avdelningen för brandmän, försvar – Coi, från Aeronautica Militare – Isoc e degli Esteri, Enac, Enav, Ispra och Regionkonferensens särskilda civilskyddskommission, kommer att följa alla operationer för återvändandet också tillsammans med representanter för de regioner som potentiellt är involverade, och kommer att tillhandahålla uppdateringar och analys av ärendet.

Civilskyddet vill gärna understryka:

Relaterade Artiklar

Back to top button