Kindle Scribe: Amazons nya e-läsare är utrustad med en penna

Amazon Kindle Scribe © © Amazon

E-handlaren har precis presenterat sin nya läslampa avancerad som inkluderar en penna för att göra anteckningar och kommentera dina e-böcker.

Kindle-familjen välkomnar en ny medlem med Kindle Scribe, en premium e-läsare som ” förenar skrivande med läsning som Amazon förklarar i sitt pressmeddelande.

En Kindle XXL med en skärm på 10,2 tum

Kindle Scribe erbjuder en mycket stor 10,2-tums Paperwhite-skärm, med en upplösning på 300 dpi. Den har både antireflexbehandling och full bakgrundsbelysning för att säkerställa utmärkt läsbarhet i fullt dagsljus och under gassande sol.

Amazon går vidare för att berömma skärmen på sin senaste e-läsare och förklarar att de ville ” replikera pennans känsla och smidighet på papper, vilket skapar en naturlig och bekväm upplevelse “. Belysning och färgtemperatur anpassar sig automatiskt till ljusstyrkan i ditt rum.

Läsaren har slutligen en tjocklek på 5,8 mm för en vikt på 433 gram.

Mer än en e-läsare: en komplett anteckningsbok

Den verkliga nyfikenheten hos Kindle Scribe förblir uppenbarligen pennan som medföljer läsaren. Det låter dig kommentera dina digitala böcker, men också att skriva anteckningar och återuppta dokument som importerats direkt från din dator.

Det är alltså möjligt att skriva en liten handskriven anteckning bifogad en sida i din nuvarande digitala bok i ett fönster som är avsett för detta ändamål. Kindle Scribe kan också förvandlas till en komplett anteckningsbok för att deponera dina idéer och dina skisser under dagen.

Funktionen “Skickat till Kindle” låter dig hämta dokument från din smartphone eller PC för att redigera dem på e-läsaren. Kindle-applikationen kommer att uppdateras i början av 2023 för att synkronisera dina olika anteckningar och automatiskt skicka dem till Microsoft Word.

Två pennor kommer att erbjudas av Amazon. Premium-pennan kommer att vara värd för en “radergummi”-funktion samt en genvägsknapp. Den grundläggande pennan kommer inte att innehålla dessa två funktioner. Båda kommer magnetiskt att fästas på e-läsaren och behöver inte laddas.

Kindle Scribe är tillgänglig för förbeställning till ett pris av 369,99 €. Leveranserna börjar den 30 november.

Källa: Amazon pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button