Kinder och salmonella i påskägg, var uppmärksam om du ätit dessa

Det är det aldrig riktigt påsk om det inte finns något ägg i huset Snällare. De som för länge sedan har blivit symbolen för den religiösa högtiden par excellence som kommer med vårens ankomst, kan vara riktigt svåra att hitta, men i verkligheten har du redan märkt eftersom det är påsk i dag.

Enligt de senaste nyheterna verkar det faktiskt som att märken av kalibern skulle ha tagit bort Kinder-äggen från sina hyllor. Uppenbarligen omfattar uttaget inte alla produkter, utan bara vissa typer av Ferrero.

Kinder- och påskägg: rykten har spridits de senaste dagarna, låt oss förtydliga

Det talas om salmonella, som skulle ha drabbat 134 personer i några av de största europeiska länderna inklusive Italien. Dock ingår inte alla Kinder-påskägg utan bara Kinder Surprise T6 “Pulcini”, de Kinder Surprise Maxi 100g “Smurfar” Och “Mirakulös”. Mer exakt är dessa partier upp till L098L och som en minsta bevarandeperiod alla datum fram till 21/08/2022.

När det gäller Kinder GranSorpresa-äggen finns det inget att frukta eftersom de tillverkades på italienskt territorium, närmare bestämt till Soluppgång. Även 46 och 125 g förpackningar med Kinder hamnade i kajennärmare bestämt till Arloni Belgien och de borttagna produkterna har ett utgångsdatum mellan 2022-05-28 och 2022-08-19.

Detta är vad som framkom i de senaste utredningar som gjorts avEFSA, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet:

Relaterade Artiklar

Back to top button