Kina: Starlink är en fara, det är ett militärt vapen

I Kina finns det en känsla av oro, efter att ha sett Starlink i aktion i Ukraina, finns det de som tror att dess militära tillämpning kan vara farlig.

Starlink, Kina: Motåtgärder behövs

Ren Yuanzhen-forskare vid Beijing Institute of Tracking and Telecommunications, ett forskningscenter som liknar People’s Liberation Army of China, har skrivit en rapport om faran med Elon Musks Starlink-nätverk.

Efter krigets utbrott i Ukraina kunde hela världen observera Starlinks potential i aktion.

Satellitkonstellationen definieras som farlig i rapporten av flera skäl, men bland de viktigaste är stödet till armén för kommunikation och internet i alla delar av världen.

Även om tjänsten för privatpersoner för närvarande endast är tillgänglig i vissa länder, har satelliterna vid behov möjlighet att ändra omloppsbana för att fungera där så krävs.

För det andra, det finns så många också om de vill landa en offensiv, tar de ner någon, skulle systemet fortsätta att fungera utan problem.

För det tredje, inte mindre viktig är förmågan att motstå Jammer- och Hacker-attacker som nyligen demonstrerades mot Ryssland. Elon Musk med Starlink-teamet kunde lösa det ryska problemet på bara 30 minuter genom att lansera en mjukvaruuppdatering från marken.

Forskaren Yuanzhen varnar också för radiofrekvenser, begränsade av sin natur, som används av satelliter.

Dokumentet föreslår, utan att specificera metoden, att om du vill ta Starlink-systemet offline, bör du göra det från rymden, när satelliterna har identifierats genom syn.

Relaterade Artiklar

Back to top button