Kina landar äntligen på Mars med Tianwen-1-sonden

Kina har äntligen landat på Mars. Som officiellt meddelat, i själva verket, sonden Tianwen-1 den rörde vid den röda planetens jord efter att ha lämnat jorden den 20 juli 2020. Det är en mycket viktig och betydelsefull händelse för denna nation och som har visat hur kraftfull den är ur teknisk synvinkel.

Kina landar på den röda planeten med sin Tianwen-1-sond

Som redan nämnts lyckades Kina också landa på den röda planeten genom sitt obemannade rymduppdrag med hjälp av sonden känd som Tianwen-1. Specifikt släppte denna sond sedan Zhurong rover som sedan rörde vid ytan av Utopia Planitia, ett område som ligger på den här planetens norra halvklot.

Rovern fick namnet Zhurog eftersom det betyder eldens gud i kinesisk mytologi. Detta är en mycket viktig händelse av stort värde för hela Kina och för världen. President Xi Jinpingi synnerhet gratulerade han omedelbart teamet av forskare och vetenskapsmän som deltog för att utföra detta uppdrag:

Zhurog är en rover byggd med sex hjul med en vikt på 240 kg och drivs av solenergi. Under de kommande tre månaderna kommer det senare att vara avgörande för att grundligt utforska ytan av planeten Mars och analysera olika stenprover som finns på den.

Relaterade Artiklar

Back to top button